Michael Collini: Türkiye’de 100. otelimizi açıyoruz

Michael Collini: Türkiye’de 100. otelimizi açıyoruz

Hilton Hotels Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, TTYD’nin düzenlediği Turizm Yatırım Forumunda Türkiye’deki yatırım iklimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TurizmGüncel

Turizm Yatırım Forumunda ‘Konaklamanın (D)evrimi’ başlıklı panele katılan Hilton Hotels Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, iki yıllık pandeminin ardından hayatın normale dönmeye başladığını ifade etti.

“Türkiye’de 100. otelimizi açıyoruz”

Uluslararası alanda en uzun süreli çalıştıkları otellerden birinin İstanbul’da bulunduğunu kaydeden Collini, “65 yılın üzerinde bir tarihçesi var. Ben işletmecilerin büyük bir kısmını gördüm. Büyük bir zemin oluşturduk. Türkiye’de 100. otelimizi açıyoruz. Türkiye’de fırsatlar devam ediyor. Turizm ürünlerini çeşitlendirilebilir ve sektör büyüyebilir.” diye konuştu.

Dönüşüm projeleri öne çıkmaya başladı

Hilton’un yatırımcılarının memnun olduğunu söyleyen Michael Collini, şirketin markalaşma ve ticari yatırımlarına devam ettiğini belirtti. Collini, “Bazı trendler görüyoruz. Dönüşüm fırsatları var. Maliyet ve tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle inşaat geliştirmek zor. Bu nedenle dönüştürülen gayrimenkulleri daha fazla göreceğiz. Uzun konaklamalar çok istenen bir konsept haline geldi.” diye konuştu.

“Operatörler başarısızlık yaşadı”

Kiralama modelinin pandemi sürecinde test edildiğini belirten Collini, “Çok fazla sıkıntı da yaşandı. Çok daha oturmuş, Almanya Norveç gibi pazarlarda pek çok operatör başarısızlık yaşadı. Aslında riskin nasıl dağıtıldığı önemli. Türkiye’ye bakınca yönetim sözleşmeleri iyi iş başarıyor. Bu modelin burada kalacağını görüyoruz. Başarımızın merkezinde tam olarak bu yatıyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 18.05.2022 - 14:35:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.