Collini açıkladı: Hilton yatırım yapmak için hangi bölgelere öncelik verecek?

Collini açıkladı: Hilton yatırım yapmak için hangi bölgelere öncelik verecek?
Hilton Hotels Yatırım Başkan Yardımcısı Mike Collini, Türkiye'de yatırım yaparken neleri kıstas olarak aldıklarını TurizmGüncel'e açıkladı. Hilton olarak yatırımları planlarken dini turizm merkezlerini, resort bölgelerini ve İstanbul'u hedef aldıklarını belirten Collini, Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını ve burada büyümeye devam edeceklerini kaydetti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye Otel Zirvesi'nin katılımcılarından Hilton Hotels Yatırım Başkan Yardımcısı Mike Collini, Hilton'un yatırımlarını planlarken neleri esas aldığını paylaştı. Türkiye'nin taşıdığı yüksek potansiyele dikkat çeken Collini, "Kriz dönemlerinde dahi turist sayısı ve turizm gelirleri açısından büyüme kaydetmiş bir Türkiye yatırım anlamında çok önemli potansiyeller barındırıyor. Hilton olarak Türkiye'ye yatırıma devam edeceğiz" dedi.



ÜÇ BÖLGEYİ HEDEF ALIYORUZ 

Türkiye otel yatırımları konusunda çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Biz Hilton olarak Türkiye'nin lüks yatırımlardan ekonomik yatırımlara kadar tüm segmentlerde yatırıma açık olduğunu düşünüyoruz. Hilton'un Türkiye'de büyüme stratejisi üç etken üzerinden şekilleniyor: Bunlardan ilki İstanbul. İstanbul hemen tüm segmentlerde yatırım yapıp karşılığını alabileceğiniz bir kent. İkinci olarak dini turizmin gelişmesine açık olan bölge ve iller ki, bu iller orta ve ekonomi segmentteki yatırımlar için son derece uygun. Üçüncü olarak ise Resort otel yatyırımına müsait bölgeler. Saydığım bu üç bölgenin tamamı otel yatırımı için son derece uygun bölgeler.

YATIRIM YAPARKEN MÜŞTERİ GRUPLARINI HESAP EDİP HER GRUBA UYGUN YATIRIM YAPMALISINIZ
 
Uluslararası bir zincir olan Hilton, her segmentte otel yatıtımları yapıyor. Tüm müşterilerin lüks otellerde, ya da tüm müşterilerin ekonomi otellerde kalmasını bekleyemezsiniz. Bu yüzden yatırımlarınızı hayata geçirirken potansiyel tüm müşteri gruplarını ayrı ayrı hesaplayı, onlara yönelik konaklama merkezleri hayata geçirmek durumundasınız. Bütçeli oteller anlamında Türkiye'ye yatırımlarımız devam ediyor. Bursa'da hayata geçirdiğimiz ve Ordu'da yapımı devam eden  Hampton by Hilton Türkiye'deki bütçeli otel yatırımlarımız. Bunlara yenilerini eklemek için ise çalışmalarımız devam ediyor.

TÜRKİYE'DE 7 BİN YATAĞA ULAŞTIK, BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
Hilton olarak Türkiye'de toplam 7 bin yatak kapasitesine ulaşmış bulunuyoruz.  Şu anda işletmede olan otel sayımız ise 17'ye ulaşmış bulnuyor. İstanbul'da yakında açılacak Hilton Garden Inn ile birlikte bu sayı 18'e yükselecek. Hilton olarak Türkiye'de büyümeye devam edeceğiz.



Fotoğraf: Seher Aybek

TÜRKİYE KRİZ DÖNEMLERİNDE DAHİ BÜYÜDÜ
 
Avrupa ülkelerini etkisi altına alan borç krizi kuşkusuz Türkiye'yi de etkileyecektir. Ancak Türkiye, geçmiş krizlerde de görüldüğü üzere, bankacılık sektörünü kontrol altında tutmayı başarabildi. Kriz dönemlerinde dahi kayda değer büyüme kadetti ve bu da yatırımcının Türkiye konusunda daha cesaretli hareket etmesini sağladı. Buradaki en büyük sorun, krizin derinleşmesi halinde, en büyük ziyaretçisini Avrupa Ülkelerinden alan Türkiye'nin, ziaretçi sayılarında bir düşüş yaşanması riski. Ancak rakamlar gösteriyor ki, kiz dönemlerinde dahi, Avrupa'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayılarında bir düşüş olmamış. Tersine ciddi artışlar yaşandığını görüyoruz. Diğer taraftan, Türkiye turizm politikaları anlamında da son derece iyi işlere imza attı. Rusya ile vizelerin kaldırılması bu anlamda son derece önemli bir hamleydi ve Türkiye bu sezonda bunun faydalarını gördü. 

TÜRKİYE STRATEJİK PAZARIMIZ
 
Hilton, Türkiye'yi stratejik pazarı olan belirledi ve çalışmalarına bu yönde devam ediyor. Türkiye'nin sahip olduğu, tarihi, kültürel, dini ve resort turizm potansiyeli çok az ülkede bulunuyor. Türkiye'ye gelen ilk zincir otel biziz ve ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü Türkiye'nin sahip olduğu potansiyelin bilincindeyiz. 
 


Bu Haber 27.09.2011 - 11:02:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tulga Tilev 28.09.2011 - 08:54

    Mr. Collini, Türkiyede dini yönden önemli bölgelerde otel yatırımından bahsetmiş. Demre' de şimdiye kadar pek Resort Otel girişimi yok. Oysa ki Noel Baba (Santa Claus) doğum yeri. Resort Otel yatırımcıları bu yöreyi de düşünmeliler bence.

  • marmaris 27.09.2011 - 10:16

    Marmari'te şu an Hilton bir otel inşaatı başlatıyormuş acaba doğru mu?

  • ahmet karahan 27.09.2011 - 09:04

    Hilton ne yatırımı yapıyormus? Cok merak ediyorum... Zaten butun otellerinden operator olarak calısıyor, buradaki yatırımı oteli yapan insaatcı veya yatırımcı grup ustleniyor, hilton'a anahtar teslim catal bıcaklarına kadar veriyor... hilton da gelip isletip, ustune para alıyor... yatırım kısmı nerede?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.