Mete Vardar Jolly’nin 2021 hedeflerini açıkladı

Mete Vardar Jolly’nin 2021 hedeflerini açıkladı
Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, CEO Mert Vardar ve diğer departman yöneticileri, şirketin 2020 yılını nasıl geçirdiği ve 2021 yılına nasıl hazırlandığı ile açıklamalarda bulundu. Şirket yönetimi, başlattıkları erken rezervasyon kampanyasının detaylarını da paylaştı.

TurizmGüncel

Mete Vardar: İadelerin yüzde 90’ını yaptık

Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinden Jolly, 2021 erken rezervasyon kampanyasını başlattı. Yeni döneme kurumsal yapılarında önemli değişiklikler yaparak girdiklerini ifade eden Mete Vardar, Covid-19 krizinin daha önce yaşana krizlerin toplamının 4 katı etki ettiğini belirtti. Jolly’nin krizde bir mucize gerçekleştirdiğini ve misafir memnuniyeti konusunda iyi bir iş çıkardığını kaydeden Vardar, iadeleri de yüzde 90 oranında yaptıklarını, kalan kısmının ise bu oy tamamlanacağını açıkladı.

‘’Misafirlerimizin yüzde 53’ü tatilini erteledi’’

Pandemi döneminde yaşanan zorluğa dikkat çeken Mete Vardar, ‘’Dünyanın en büyük bankası da olsa, bir anda tüm mevduat sahipleri mevduatını çektiğinde ayakta kalamazdı. Ya başka bir iş yapıyor olmanız, ya da bir kaynak yaratmanız lazım. Biz müşterilerimizin bizi doğru anlamalarını istedik. Toplam misafirimizin yüzde 53’ü tatilini erteledi. Yüzde 47’lik kısmını ise işlerimiz açıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde yönettik. 34 yıllık bir şirket olarak misafirlerimize olan sorumluluğumuzu yerine getirdik.’’ dedi.

‘’Yeni kampanya başlattık’’

Başlattıkları yeni kampanya ile ilgili bilgi veren Vardar, ‘’İnsanlar Jolly’ye güveniyor ancak salgının ne kadar süreceği, o tarihte otelin açık olup olmayacağı, ulaşımın yapılıp yapılamayacağı belli değili Bu nedenle normalde tamamını aldığımız tatil bedelinin şimdi sadece yüzde 25’ini aldığımı, geri kalan ödemenin ise tatilden 4 gün önce yapılabildiği bir kampanya başlattık.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Yurt dışı ve kültür turları için de kampanya başlatacağız’’

9 Kasım’da başlattıkları erken rezervasyon kampanyasında 2019’un aynı döneminin seviyesini yakaladıklarını açıklayan Mete Vardar, yurt dışı ve kültür turları ile ilgili daha büyük kampanyalar yapacaklarını söyledi. Vardar, ‘’Misafir bu tırlarda toplam tutarın yüzde 10’unu ödeyecek. Geri kalanını ise son gün ödeyebilecek.’’ şeklinde konuştu.

Vardar, ‘Misafirden toplam bedelin yüzde 25’inin alınması şirketin hava yolu şirketlerine ve otellere karşı yükümlülüklerini yerine getirmede zorlanmasına neden olmaz mı?’ şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

‘’Otellerde 170 milyon lira avans ödememiz vardı’’

Hiçbir şirket bu krizin üstesinden tek başına gelemez, krizi ancak birlikte aşabiliriz. Pandemi başladığında bizim otellerde 170 milyon lira avans ödememiz vardı. Bu süreçte misafirlerimizin desteğiyle, 27 Haziran ile birlikte oldukça iyi bir iş yaptık. Otellerdeki avans ödemelerimizi önemli ölçüde erttik. Kalanlarını da 2021’e aktardık. Daha önce ekim ayında yaptığımız ön ödemeleri bundan sonra ocak-şubat gibi yapacağız. Şu anda başlattığımız kampanya 7 Aralık’a kadar sürecek. Bu tarihe yakın oturacağız ve kampanyanın devam edip etmemesine karar vereceğiz.

Yurt dışı tarafında ise,evet, hava yolu şirketlerine karşı sorumluluklarımız var. Bunlarla ilgili planlamalarımızı da mevcut koşullara gör yaptık. Macaristan’da, Prag’da, Barselona’da birçok oteli biz dolduruyoruz. Biz Jolly’nin gücünü oralarda da kullanıyoruz. Şu anda kampanya fiyatlarımız Avrupa fiyatlarının altında. Aşı bulunursa Türk turizmi müthiş bir gelişimle karşılaşacak. Sertifika, yurt dışından gelen turistleri için önemli bir gerekçe oldu. Haziran ayında yola çıktım ve 160 tane otel gezdim. 67 tane oteli biz açtırdık. Sonra onlara bakıp diğer oteller de açmaya başladı. Bundan sonraki en güzel kampanyalarımızı nisan-mayıs, eylül-ekim döneminde yapacağız. Çünkü o dönemlerde hem otellerde yer bulmak daha kolay hem de fiyatlar daha rekabetçi.

‘’Destek almadık’’

Genel destekler dışında Jolly’nin devlet desteği almadığını ifade eden Mete Vardar, acentelere 50 bin TL kredi tanımlandığını ancak bu krediyi çok az acentenin kullanabildiğini belirtti. Jolly’nin yılda bir milyar lira ciro yapan bir şirket olduğuna dikkat çeken Vardar, ‘’Jolly yıllık bir milyar lira ciro yapan bir şirket. Seyahat acentelerinin krizden çıkabilmesi için hibe veya faizsiz krediye ihtiyaç var. Yüzde 3-5 komisyonla çalışan seyahat acentelerinin yüzde 15 faizle kredi verilmesi sorunu çözmez.’’ dedi.

‘’2021 ciro hedefimizi 2019’un yüzde 17 üstünde’’

2021 planlamasını 2019 üzerinden yaptıklarını açıklayan Jolly Yönetim Kurulu Başkanı, ‘’2021 yılında 2019’daki kişi sayısını tutturmayı hedefliyoruz. Ciro hedefimiz de 2019’dakinin yüzde 17 üstünde. Üst segmente hitap eden ürün sayımızı da çoğalttık. Kültür tırlarında rekorlara koşacağımız bir sene olacağını düşünüyoruz.’’ dedi.

Mert Vardar: Müşteri ilişkilerimizi ve organizasyon yapımızı güçlendirdik

Jolly CEO’su Mert Vardar ise, pandemi sürecinde şirketin organizasyon yapısını ve müşteri ilişkilerini güçlendirdiğini belirtti. Jolly’nin şu ana kadar misafirlere karşı olan sorumluluğunu yüzde 90 oranında yerine getirdiğini söyleyen Mert Vardar, ‘’2020 bütün dünyada olduğu gibi bizim içn de çok bir seneydi ama biz bu süreçten tedarik, müşteri ilişkileri ve organizasyon yapımızı güçlendirerek çıkıyoruz. Şirketin geçmişte kurduğu kurumsal ve finansal alt yapı sayesinde 2020’yi atlattı. 2021 için birçok projeksiyon yaptık. 9 Kasım tarihinde, sektörün en güçlü kampanyasını çıktık. Misafiri dinledik ve misafirlerin isteği üzerine, onların her istediğini karşılayacak bir kampanya başlattık.’’ dedi.

‘’2021 yılı için de 3 senaryo hazırladık’’

2020 yılında ‘iyi’, ‘orta ‘ve ‘kötü’ olmak üzere üç senaryo hazırladıklarını ve yılın iyi senaryoya uygun geçtiğini belirten Vardar, ‘’Tabi her şeye rağmen küçüldük. 2021 yılı için de 3 senaryomuz var yine. Şimdi haftalık kampanyalarla ilerleyeceğiz. Misafirin sadece yüzde 25 peşinatla tatilini satın alacağı ve yüzde 75’ini tatilden 4 gün önce ödeyeceği kampanyanın karşılık bulacağını düşünüyoruz. Oteller çok fazla önlem alıyor. Biz de bu önlemleri ön plana çıkarıyoruz. 2020’de gidenler bunu gördü, tecrübe ettiler. Yaptığımız ankette otellere güven yüzde 79 çıktı. Bu ekip ve teknoloji alt yapımızla kısa sürede dünya seyahat sektöründe de ismi bilinen bir şirket olacağız.’’ diye konuştu.

JOLYY'nin Erken Rezervasyon Kampanyası



Bu Haber 18.11.2020 - 13:20:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.