Merkel ve Macron'dan Yunanistan'a Sinovac ve Sputnik V eleştirisi

Merkel ve Macron'dan Yunanistan'a Sinovac ve Sputnik V eleştirisi
Merkel ve Macron, Sinovac ve Sputnik aşısı olanlarının özgürce kabul edildiği Yunanistan'ı eleştirdi.

Sözcü'nün haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Yunanistan'ı hedef aldı. Sinovac ve Sputnik V aşılarının daha az etkili olduğunu savunan liderler, bu aşıları vurduranların özgürce Yunanistan'a kabul edilmesini eleştirdi.

Nüfusun yaklaşı yüzde 40'ı aşılandı

Kasım 2020’den bu güne nüfusunun yüzde 37’sini aşılayan Yunanistan, aşı olma veya negatif coronavirüs testi koşuluyla, 14 Mayıs’ta karantina gerektirmeden yabancı turistlere yeniden açıldı.

Ekonominin 5'te biri turizm

Turizm, Yunanistan ekonomisinin yaklaşık 5’te birini oluşturuyor. Dünya Bankası’na göre, yıllık ortalama 30,3 milyon ziyaretçi kabul eden ülke, 2015-2019 yılları arasında en çok turist ağırlayan 18. ülke oldu.

Ünlü milyarderler de Yunanistan'da

Yunanistan kıyılarına yanaşan dev yatların sayısında Haziran’da geçen aya göre yüzde 80’den fazla artış yaşandı. Eski basketbolcu Magic Johnson ve Avustralyalı milyarder James Packer, geçen hafta Yunanistan’da yatlarda görüntülenen zenginler arasındaydı.

Komşu ülke, 25 Haziran itibariyle kıyılarına yanaşan en az 194 süper yatla, ilk kez Bloomberg süper yat lider tablosunun zirvesinde yer aldı. Yunanistan’ı 171 yatla İtalya izlerken Türkiye kıyılarına yanaşan süper yat sayısı ise Haziran ayı itibariyle 49 oldu. ‘Süper yat’ kavramı, belirli bir ölçünün üzerindeki yatları tanımlamak için kullanılıyor.
Yayına hazırlayan: Erdoğan Karataş



Bu Haber 30.06.2021 - 11:00:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.