Mehmet Şimşek'in yediği kumpire yüzde 131 zam

Mehmet Şimşek'in yediği kumpire yüzde 131 zam
Hazine Maliye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in severek yediği kumpire gelen zam, enflasyonun kontrol edilemediğini ortaya koydu.

Enflasyonun kontrol edilemediğini Bakan Şimşek’in yemeyi sevdiği kumpir fiyatları da ortaya koydu. Şimşek göreve geldiğinde 80 TL olan sebzeli kumpirin fiyatı, yüzde 131’lik artışla 185 TL oldu.

Fiyat istikrarını yeniden tesis etmek için 4 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Şimşek, aradan geçen 9 ayda enflasyonu dizginleme konusunda başarıya ulaşamadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan verilere göre, yıllık tüketici enflasyonu yüzde 67.07 olurken, gıda enflasyonu ise yüzde 71’i aştı.

Nitekim Bakan Mehmet Şimşek’in yemeyi sevdiği kumpir fiyatlarında yaşanan artış da enflasyonun dizginlenemediğini yeniden gözler önüne serdi. Bakan Mehmet Şimşek’in sık sık ziyaret ettiği Ankara’daki Panora Alışveriş Merkezi’nde sebzeli kumpirin fiyatı 80 liraydı. O tarihten bu yana Şimşek fiyat istikrarını yeniden sağlamak için birçok adım attı ancak kumpir fiyatlarındaki yükseliş hız kesmeden devam etti. Panora Alışveriş Merkezi’ndeki Kumpirevi geçen sürede kumpir fiyatlarına yüzde 131.2 oranında zam yaptı. Zamların ardından sebzeli kumpirin fiyatı da 185 liraya kadar çıktı.
kalabileceğine işaret ediyor.

Yeni fiyatları aldık

Geçen yıl 21 Ağustos’ta, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Başkent’te bir AVM’de kumpir yerken görüntülenmişti. Fiyatlardaki baş döndürücü artış Şimşek’in tabağına da yansıyor. Şimşek’in sık sık ziyaret ettiği Kumpirevi adlı fast-food restoranında artık çift sosisli karışık kumpir 220 liraya, ekstra karışık kumpir 270 liraya, ton balıklı kumpir 200 liraya, köfteli kumpir ise 200 liraya satılıyor. En pahalı kavurmalı kumpir de 245 lira oldu.

Kaynak: Sözcü


Bu Haber 05.03.2024 - 10:26:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.