Mehmet Nuri Ersoy: Sezon yıl sonuna kadar devam edecek

Mehmet Nuri Ersoy: Sezon yıl sonuna kadar devam edecek
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelin açılışında konuştu.

Antalya-Kemer'de yapılan NG Phaselis Bay Hotelin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu sezonunun ekimde bitmeyeceğini, sezonun yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

''Geçen senenin üzerinde bir rakamla sezonu kapatırız''

Türkiye'nin sağlık alanında aldığı önlemler ve yatırımlarla süreci kontrollü bir şekilde en az hasarla doğru bir çizgide yönetmeyi başardığını anlatan Ersoy, bunun en güzel sonucunun ise son 10 günde yurt dışı hava trafiğinin birer birer açılması olduğunu kaydetti. Son 10 günde Antalya ve İstanbul havalimanlarına gelen yolcu trafiğinde yüzde 30-35 arttığını söyleyen Ersoy, son 10 günde İsviçre, Almanya, Fransa, ABD ve Rusya ile hava trafiğinin açıldığını hatırlattı. Ersoy, ''Tüm dünyada aynı sorun olduğu için beklentimiz geç başlayan sezonun geç bitmesi. Yani bu sene sezon ekim sonunda bitmeyecek muhtemelen yıl sonuna kadar sezon devam edecek. Biz de inşallah geçen senenin çok üzerinde bir rakamla bu sezonu tamamlayacağız." diye konuştu.

''GSMH'de turizmin payını yüzde 7,5-8 yapmak istiyoruz''

Açılışı yapılan tesisin nitelikli turist hedefine uygun bir yatırım olduğuna işaret eden Ersoy, "Önemli olan daha fazla kişi başı geliri turizmde turistten elde etmek, kaliteli istihdamı artırmak ve turizm sektörünün gayrisafi milli hasıladan aldığı payı yüzde 4'lerden yüzde 7,5-8 seviyelerine getirmek." dedi.



Bu Haber 19.06.2021 - 20:18:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Doğan Atar 19.06.2021 - 09:21

    Bu adam ne zaman tahminde bulunsa tutmuyor :) O yüzden açıklamalarını çok da dikkate almamak lazım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.