Mehmet Ersoy: Güneş balçıkla sıvanmaz, içim rahat!

Mehmet Ersoy: Güneş balçıkla sıvanmaz, içim rahat!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Bosna’daki Foça Alaca Camii’nin açılışı sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Suudi Arabistan’daki Türkiye iddiaları ile ilgili de açıklama yaptı.


İlk 3 aylık verilere göre Türkiye’nin hem turist sayısında hem de turizm gelirinde artış olduğunu söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, bu sene 50 milyon turiste ve 35 milyar doların üstünde bir turizm gelirine ulaşılacağını kaydetti. Ersoy, ‘’İlerleyen 3 aylarda bu rakamların daha olumlu gelişeceğini görüyoruz." diye konuştu.

’’TURİST BAŞINA GELİRDEN ZİYADE GECELİK HARCAMA ÖNEMLİ’’

Turist başına gelirden ziyade turist başına gecelik gelirin önemli olduğunu ileri süren Ersoy, turist başına gecelik gelirin 63 dolardan 65 dolara yükseldiğini ifade etti. Ersoy, İran’dan gelen ziyaretçi sayısındaki düşüşün bu ülkeye uygulanan ambargodan kaynaklandığını da kaydetti.

Son dönemde Suudi Arabistan medyasında çıkan ve ‘’Suudi turistler Türkiye’de kayboluyor’’ noktasına kadar varan haberlerle ilgili bir soruya ise Ersoy, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Türkiye’nin turizm gelirini azaltmayı hedeflediğini belirtti. Ersoy, ‘’"Çok önemli değil. Sosyal medya diye bir şey var. Sosyal medyada halk gerçekleri görüyor." dedi. 

‘’GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ’’

Habertürk’te yer alan habere göre Ersoy, şöyle devam etti:

"Biz bunu ay ay, hafta hafta, gün gün gözlemliyoruz. Körfez ülkelerinden geçen seneye oranla ciddi bir sayı alacağız. Pozitif eğilim devam ediyor. Hem Batı'dan hem Körfez ülkelerinden çok fazla yatırımcı geliyor. Açacağımız turizm alanlarına yatırım yapmak, ileriye dönük projeksiyonlarımızı görmek istiyorlar. Yabancıların yatırım iştahının turizm konusunda artıyor olması, Türkiye'nin turizmde geleceğinin pozitif olacağının göstergesi. Onların sosyal medyada etkili insanlarını Türkiye'ye davet ediyoruz. Onların ağzından, onların yazdıklarıyla propaganda yapmak istiyoruz. Sonuçta güneş balçıkla sıvanmaz. Benim için rahat." 

‘’YENİKAPI KRUVAZİYER LİMANI İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK’’

İstanbul’da yapımı devam eden Galataport’un 2020 yılının mayıs ayında açılacağını belirten Mehmet Nuri Ersoy, bu limanın sadece 3 kruvaziyer gemisi alabileceğini ve bunun da ileride yetmeyeceğini belirterek, ‘’Turizmdeki büyümeyi göz önünde bulundurarak yeni bir liman inşaatına başlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını vurgulayan Ersoy, "Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Yenikapı civarında olacak. Orası en az 5-6 kruvaziyer gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip. 2019 sonuna kadar ihalesini tamamlayabilirsek 2021 sezonuna yetişebilecek gibi görünüyor." açıklamasında bulundu.



Bu Haber 06.05.2019 - 11:34:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.