Maya Lomidze’den ‘Türkiye Rus turiste kapanabilir’ haberlerine yanıt

Maya Lomidze’den ‘Türkiye Rus turiste kapanabilir’ haberlerine yanıt
Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Kurulu Başkanı Maya Lomidze, yangınlar ve artan vakalar nedeniyle Türkiye’nin Rus turistlere kapanabileceği iddialarına sert tepki gösterdi

Rus basınında ve sosyal medyada son yangın haberleri ve vaka sayılarındaki artış ile birlikte alevlenen "Türkiye yeniden kapanabilir" haberleri üzerine açıklama geldi. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'un İcra Direktörü Maya Lomidze, Türkiye'nin Rus turistlere kapatılması için şu anda herhangi bir neden görmediğini belirterek, bu konudaki açıklamaları "sorumsuzca yapılan spekülasyonlar" olarak niteledi.

“İnfial yaratmak istiyorlar”

TürkRus’ta yer alan habere göre Lomidze, "Medyada şu an en popüler haber Türkiye'ye uçuşların yeniden durdurulacağına dair bir iddialar ortaya atmak. Bunları milyonlarca görüntü ve infial yaratmak isteyen yorumlar izliyor. Bizim görüşümüze göre, güvenilir ve pek anlaşılır olmayan kaynaklara dayanarak bu tür haberler yaymak tek kelimeyle sorumsuzluktur" dedi.

Rus yetkili, "Şu anda bir kapanma için neden görmüyoruz. Eğer bu olursa, yetkililer bunu açık ve net bir şekilde ilan edecektir. Turistlerimiz bu tür iddialar inanmasın" diye konuştu.

“Talep henüz 2019 seviyesine ulaşmadı”

Lomidze'ye göre 22 Haziran'da charter uçuşlar ve tur satışları sahil turizm etkinlikleri tamamen normale dönmesine rağmen Türkiye'ye Rusların talebi henüz 2019 seviyesine ulaşmış değil.

Lomidze, "Şu anki talep, salgın öncesi son sezon olan 2019'a göre yüzde 25-30 daha düşük. Sektörde tam bir canlanmadan bahsetmek için henüz çok erken. Eğer Türkiye nisan ortasından haziran sonuna kadar kapalı olmasaydı durum farklı olurdu ve 2019 rakamlarına ulaşılabilirdi" diye ekledi.



Bu Haber 05.08.2021 - 07:29:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.