Maxwell Resort Thermal 30 ülkeden gelen 128 sporcuyu ağırlayacak

Maxwell Resort Thermal 30 ülkeden gelen 128 sporcuyu ağırlayacak

Yalova’da düzenlenecek CEV U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nın tanıtım lansmanı, Maxwell Resort Thermal Hotel’de gerçekleştirildi.


Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) organizasyonuyla düzenlenecek 2024 U22 Plaj Voleybolu Şampiyonası’na Yalova ev sahipliği yapacak. 6-9 Haziran tarihleri arasında 30 ülkeden 64 milli takımın ve 128 sporcunun mücadele edeceği turnuvaya Türkiye milli takımı ev sahibi olduğu için 3 erkek ve 3 kadın takımı olmak üzere 6 takımla katılma hakkı kazandı.

Yalova Gazetesi’nde yer alan habere göre, TİGEM’de bulunan Tatil Park’a ait plajda yapılacak olan karşılaşmalar 6 Haziran Perşembe gününden, 9 Haziran Pazar gününe kadar sabah 09:00 ile akşam 18:00 arasında gerçekleştirilecek. Turnuva programı, 5 Haziran akşamı yapılacak fikstür çekimi sonrası belli olacak.

Avrupa’nın farklı bölgelerinden gelen sporcular Akköy’deki Maxwell Resort Thermal Hotel’de konaklamaya başladı.

CEV, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Voleybol Federasyonu, Mikasa, Yalova Belediyesi, Southwest Sports, Sports Arena, Termal Belediyesi, Tatil Park, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Maxwell Resort Thermal Hotel’in iş birliği ile gerçekleştirilecek organizasyonun tanıtım lansmanı 3 Haziran Pazartesi günü Maxwell Resort Thermal Hotel Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Lansmana Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Avrupa Üniversite Sporları Birliği(UESA) Teknik Delegesi Anton Fichtinger, Turnuva Organizatörü Gürsel Yeşiltaş, Maxwell Resort Thermal Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ekmekçi ve milli sporcular Batuhan Kuru ile Irmak Gökçen katıldı.

“Spor turizmine yönelik bu tür aktiviteleri destekliyoruz”

U22 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonasını Yalova’da düzenledikleri için çok mutlu olduğunu ileten Maxwell Resort Thermal Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ekmekçi, “Festival havasında geçmesini dilediğimiz bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Maxwell Resort Thermal Hotel olarak spor turizmine yönelik bu tür aktiviteleri her geçen gün biraz daha ileriye taşıyarak Yalova’nın ve termal turizmin gelişimine katkı sağlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz alan Avrupa Üniversite Sporları Birliği(UESA) Teknik Delegesi Anton Fichtinger, “Uluslararası birçok milli takımı Yalova’da ağırlayacağımız ve böyle bir turnuvayı gerçekleştireceğimiz için çok mutluyum. Turnuva’nın organizasyonuna katkı sağlayan kurumlara huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Yalova’da ilk defa böyle bir plaj voleybolu turnuvası olacak”

Yalova Belediyesi olarak sportif ve kültürel her türlü faaliyete destek olacaklarını belirten Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Bunun özelliği aynı zamanda uluslararası bir yapıya sahip olmasıdır. Hatırladığım kadarıyla Yalova’da ilk defa böyle bir plaj voleybolu turnuvası olacak. O yüzden ben çok mutluyum. Elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Kadınlar ve erkeklerin mücadele vereceği bu turnuvayı izlemeye bütün halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yalova şehrinin turizm vizyonuyla öne çıkmaya çalışan şehirlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, “Biz Yalova’daki kurumlar olarak bu turizm vizyonun gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Kendi görev tanımımız içerisinde bu vizyonun somut sonuçlarının ortaya çıkması için gayret içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olana plaj voleybolu turnuvası bu anlamda Yalova’nın turizm vizyonuna yeni bir pencere açacak. Bu turnuvayı Yalova’nın spor turizmi konusundaki atağının başlangıcı olarak kabul edebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Turnuvaya ev sahipliği yapmak heyecan verici”

Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan milli sporcu Batuhan Kuru, “6 senedir plaj voleybolu oynuyorum. Alt ve üst yaş grupları müsabakalarında yer aldım. Bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Perşembe günü maçlarımız başlayacak ve heyecanlıyız. Elimizden gelen en iyisini yapacağız” şeklinde konuşurken bir diğer milli sporcu Irmak Gökçen, “2021 yılından itibaren plaj voleybolu oynamaya başladım. Daha önce İzmir’deki u20 Avrupa Şampiyonası’nda oynamıştım. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu turnuvaya ev sahipliği yapmak gerçekten çok heyecan verici” dedi.

Turnuva’nın Türkiye ve Yalova’ya gelmesinde büyük pay sahibi olan organizatör Gürsel Yeşiltaş, “Turnuva 32 erkek ve 32 kadın takımı ile başlayacak. Normalde 5 Haziran tarihinde başlayacaktık fakat İsrail ve Ermenistan’ın çekilmesiyle eleme grubu maçları oynanmayacağı için direkt ana tablo karşılaşmalarıyla başlanacak. Maçlar Perşembe günü sabah 09:00 itibariyle başlayacak ve Pazar günü final maçlarıyla son bulacak. 4 sahada Perşembe gününden Pazar gününe kadar her 2 branştan toplam 144 karşılaşma durmaksızın oynanacak. 800 kişilik 1 merkez saha, 3 tane maç sahamız ve 2 tane ısınma sahamız olmak üzere toplam 6 sahamız olacak. Yurtdışından çok sayıda delegasyon ve hakem de geldi. Güzel bir turnuva olacağını ön görüyoruz” ifadelerini kullandı ve Pazar günü oynanacak çeyrek, yarı final ve final maçları olmak üzere 8 karşılaşmanın Eurovolley Tv’den canlı yayınlanacağının bilgisini verdi.



Bu Haber 05.06.2024 - 08:40:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.