Martı Myra, ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı aldı

Martı Myra, ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı aldı

Martı Myra, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi tarafından verilen ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı aldı.


Martı Grubu’nun Kemer’deki tesisi Martı Myra, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyinin (GSTC) uluslararası sürdürülebilir turizm kriterlerinin tamamını yerine getirerek sürdürülebilir turizm çalışmaları ile ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı aldı.

GSTC; tüm dünyada sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel olarak sürdürülebilir turizm için ulaşılması gereken minimum gereksinimleri temsil eden işletmelere ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’ veriyor. Türkiye ise; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA), Ocak 2022’de GSTC ile imzaladıkları anlaşma ile bu sertifika programına dahil oldu.

 “Çevreci ve sürdürülebilirlik odaklı turizm vizyonu ile çalışıyoruz”

Sezona önemli bir küresel sertifika ile başladıklarını vurgulayan Martı Myra Genel Müdürü Burak Orkut, şunları kaydetti:

“Dünya önemli bir dönüşüm süreci yaşıyor. Bu sürecinin odağında ise, sürdürülebilirlik bulunuyor. Bizde turizm sektöründe pek çok yeniliğe öncülük etmiş bir grup olarak, bu alanda çevreci ve sürdürülebilirlik odaklı turizm vizyonu ile çalışıyoruz. Bu anlayış temelinde grubumuzun geleceğini sürdürülebilirlik odaklı bir anlayış ile yeşil çevre ve mavi deniz konsepti yaklaşımıyla kurguluyoruz. Özellikle temiz enerji alanındaki çalışmalarımız sürdürülebilirlik hedeflerimiz için önemli bir başlığı oluşturuyor. Sürdürülebilir bir gelecek için ihtiyacımız olan enerjiyi, doğa dostu çözümlerle kendimiz üretiyoruz.

“Misafirlerimiz için de önemli bir güven kaynağı olacak”

Bununla birlikte tarihe, doğaya ve denize sahip çıkıyor; kaynakları verimli kullanıp, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmaya gayret ediyoruz. Daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek adına attığımız bu adımlar da bize küresel ölçekteki ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı getirdi. Bu sertifikanın, bizi daha sürdürülebilir gelecek için daha fazla motive etmesinin yanında, bu ortak geleceğe inanan misafirlerimiz için de önemli bir güven kaynağı olacağına inanıyoruz.

Martı Hotels & Marinas olarak, bundan sonra da sürdürülebilir turizm uygulamalarımızla işletmelerimizin çevreye, topluma ve ekonomiye olan etkisini yönetmek için sürdürülebilir adımlar atmayı sürdüreceğiz. Bu konuda özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek için daha iyisine yapmaya devam edeceğiz.”



Bu Haber 27.06.2023 - 09:23:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.