‘Madenle turizm bir arada olabilir’ diyordu... 

‘Madenle turizm bir arada olabilir’ diyordu... 
Madenlerin ormanlara ve turizme zarar verdiğini söyleyenlere karşı sosyal medyada kampanya yürüten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Başkanı Rüstem Çetinkaya, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı.

Madenlerle tarımın ve turizmin bir arada olabileceğini ispat etmek ve madenlerin doğaya verdiği zararların abartıldığını göstermek için dünya üzerindeki maden sahalarını gezen, madenlerin turizme ve çevreye verdiği zararları dile getirenleri sürekli eleştiren  İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Başkanı Rüstem Çetinkaya, uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Çetinkaya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde madencilik ve turizmin bir arada yapıldığını ileri sürüyordu.

Rüstem ve Hakan Çetinkaya dahil 42 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri Türk Escobar'ı lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın (cezaevinde) yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik “KAFES-44” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucu Rüstem Çetinkaya ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranan H. Y. N.'nın içerisinde bulunduğu silahlı organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı." diyerek operasyonu duyurmuştu.

Rüstem Çetinkaya ve Hakan Çetinkaya ile ABD'nin kırmızı bültenle aradığı H.Y.N'nin de arasında olduğu 42 şüphelinin, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarla yakalandığı bilgisini veren Yerlikaya, operasyon sonucunda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve otomatik silahın ele geçirildiğini, yüklü miktarda döviz cinsinde para ve Türk Lirasına el konulduğunu belirtti.

Şüphelilerin, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduklarının tespit edildiğini ifade eden Yerlikaya, şüphelilerin, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi, bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıklarının anlaşıldığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

"Elde ettikleri gelirleri 'Havala' yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirip; eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile beraber yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi. MASAK, gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu müfettişleri ile koordine içerisinde yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarla süreç içerisinde; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, BAE, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yapıldı."


Bu Haber 21.02.2024 - 11:51:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.