İMİB Başkanından tartışma yaratacak ‘turizm’ ve ‘maden’ açıklaması,

İMİB Başkanından tartışma yaratacak ‘turizm’ ve ‘maden’ açıklaması,
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Rüstem Çetinkaya, turizm ile madenciliğin bir arada yapılabileceğini iddia etti.

Türkiye’de turizm bölgelerine, orman alanlarına ve doğal güzelliklerin içine açılan madenler toplumda tepki görürken, İMİB Başkanı Rüstem Çetinkaya’dan tartışma yaratacak bir açıklama geldi.

“Bu adada 30’dan afzla mermer ocağı var”

Turizm ve madenciliğin bir arada yapılabileceğini ileri süren Rüstem Çetinkaya, turizm ve madenciliğin bir arada yapıldığını göstermek için Yunanistan’ın Thassos Adası'na ziyaret etti. Çetinkaya "Bu adada 30'dan fazla mermer ocağı bulunuyor. Buradan çıkan beyaz mermerler, dünyanın birçok noktasına ihraç ediliyor. Bu işlemler de dünyaca ünlü olan ve 'Marble Beach' (Mermer Plajı) olarak adlandırılan sahillerin hemen yanı başında yapılıyor" dedi.

Thassos Adası Mermer
Yunanistan'ın Thassos Adası'ndaki mermer ocaklarının havadan görünüşü

“Zengin toprakların fakir bekçisi olmayalım”

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, aynı zamanda Temmer Mermer isimli şirketin de sahibi olan Çetinkaya, turistlerin turkuaz renkli denize girdiği plajın 200 metre ilerisinde yüksek fiyatlara satılan beyaz mermer çıkarılıdğını anlattı. Çetinkaya "Sahile 200 metre mesafeden mermerler çıkarılırken, turistler turkuaz renkli denize giriyor. Burada bulunan liman aracılığıyla da bu madenler taşınıyor. En önemlisi bunların hepsi aynı anda ve birbirine zarar vermeden yapılıyor. Halkı, maden ya da turizm arasında bir seçim yapmak zorunda bırakmıyorlar. Bu konuda tüm kesimlere çağrı yapıyoruz. Yunanistan'ın başardığını biz de başarabiliriz. Zengin toprakların fakir bekçisi olmayalım" ifadelerini kullandı.


Bu Haber 22.11.2023 - 08:47:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.