Kurulan fon işlemeye başladı, TUI 5 yıldızlı oteli bünyesine kattı

Kurulan fon işlemeye başladı, TUI 5 yıldızlı oteli bünyesine kattı

TUI tarafından başlatılan otel yatırım fonu ilk yatırımını Zanzibar'da yaptı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI Grubunun Lüksemburg merkezli sigorta şirketi Signal-Iduna bünyesindeki yatırım şirketi Hansainvest ile hayata geçirdiği otel yatırım fonu ilk yatırımını Tanzanya'nın turizm bölgesi Zanzibar'da yaptı.

TUI’nin otellerinden birini de alacak

'Emerald Zanzibar Resort & Spa' isimli 250 odalı, her şey dahil konseptli oteli bünyesine katan fonun, TUI'nin sahip olduğu otellerden birini de almayı planladığı bildirildi. Fonun kontrolüne geçecek otel, uzun vadede TUI tarafından işletilmeye devam edecek. Fonun yeni satın almalar için yeterine sermayesinin olduğu ve yeni otel projeleri ile ilgilendiği kaydedildi.

Daha az sermaye ile otelcilikte büyüme planı

İçinde bulunduğumuz mali yılda otel portföyünü, bazıları TUI Blue adıyla işletilen 32 otelle güçlendiren TUI Grubu, daha az sermaye gerektiren büyüme modelini hızlandırmak için geçtiğimiz yıl bir küresel otel yatırım fonu kurmuştu. İlk yatırımını Zanzibar'da yapan Hansainvest adlı fon, otelin satın alma bedeliyle ilgili açıklama yapmadı.

Tesisin 2024 yılından itibaren TUI tarafından işletilmeye başlayacağı misafirlerin yapacağı tüm rezervasyonların TUI tarafından devralınacağı kaydedildi.



Bu Haber 08.08.2023 - 09:44:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cesurca Yatırımlar

    MGencer 08.08.2023 - 10:53

    TUI geçtiğimiz 3 yıl içerisinde Magic Lifr Masmavi, Asteria Belek, Robinson Nobilis, Grand Azur otellerinin tamamını satın aldı. Başka tesisler de almış olabilir ama tam emin olamadığım için bahsetmedim. Cesurca ve sonucunda iyiye varacak yaptırımlar yaptı. Tebrik ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.