Kurtuluş Gülşen: Cirolar 2019’a yakın ama kar marjları düştü

Kurtuluş Gülşen: Cirolar 2019’a yakın ama kar marjları düştü

Emelda Sun Club'ın genel müdürü Kurtuluş Gülşen, 2022 turizm sezonu hakkında değerlendirmede bulundu. Ciroların 2019 seviyesine yaklaştığını kaydeden Gülşen, ancak kar marjının bir miktar düştüğünü ifade etti.


Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 5 yıldızlı 450 odalı Emelda Sun Club'ın genel müdürü Kurtuluş Gülşen bu yıl iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

“Cirolar 2019’a yakın”

Ciroların 2019 yılına yakın olduğunu söyleyen Gülşen “2022 yılı sezonunu bitmek üzere. Sezonun kasım, aralık ayı dahil uzatan ve uzatmayı düşünen tesisler var. Elbette bu durum çok iyi. Her anlamada çok iyi bir sezon geçti. Cirolar 2019 yılına yakın. Ancak gider kalemlerinde herkesin yaşadığı özellikle enerji, personel ve diğer kalemlerde ciddi artışlar söz konusu. Bu da kar marjlarını geçmiş yıllara göre biraz daha düşürmüş oldu. Memnuniyet açısından gayet iyi bir sezon geçirdik.” ifadelerini kullandı

“Kemer’in sürdürülebilir turizme ihtiyacı var”

Kemer’de pazar çeşitliliğinin ve onun akabinde ürün çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini dile getiren Kurtuluş Gülşen. “Kemer’in sürdürülebilir turizme ihtiyacı var. Pazarlamada özellikle bazı yapısal ürün çeşitliliğinde çok ciddi yenilikler olmayacaksa Kemer turizminin bu süreci önümüzdeki senelerin kriz seneleri de olabileceğini ihtimali ile böyle devam ettiremeyeceğini düşünüyorum. Belek örneği karşımızda. Kemer’in en büyük ihtiyacı sayın Bakanımızın da çok kere ifade ettiği gibi kesinlikle Pazar çeşitliliği ve onun akabinde ürün çeşitliliği. Bu özellikle spor turizminin çok ciddi bir şekilde Kemer için düşünülmeli” diye konuştu.



Bu Haber 24.10.2022 - 18:34:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sabit fiyat

    Mehmet Mehmetoğlu 25.10.2022 - 03:51

    otellerinizi sabit fiyattan ve tek yetkililikle satmaya devam ettikçe, kâr erozyonu çok güçlü bir şekilde devam edecek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.