Koronavirüs 3 kruvaziyer gemisini alarma geçirdi

Koronavirüs 3 kruvaziyer gemisini alarma geçirdi

Almanya’nın iki ünlü kruvaziyer gemisi, koronavirüs vakalarının olması sonucunda içinde binlerce kişiyle yolda kaldı. 


Hürriyet’te yer alan haberde, koronavirüs vakaları nedeniyle Aida Cruises’e ait ‘Aida Nova’ gemisi Lizbon Limanı’nda, ‘Aida Mar’  gemisi ise La Palma Adası’nda karantinaya alınırken, Tui Cruises’e ait ‘Mein Schiff 6’ adlı gemi de Dubai’de yolculuğuna son verdi.

52 mürettebat koronavirüs oldu

Aida Cruises, yaptığı açıklamada 4 binin üzerinde yolcusuyla Lizbon yakınlarında bulunan Aida Nova gemisinin personelinde koronavirüs vakaları olduğunu açıkladı. Geminin Lizbon Limanı’na çekilip burada karantinaya alınacağını bildiren yetkililer, ilk anonsta yolcuların gemiden çıkmamasını istedi. Daha sonra yolcuların tamamının Lizbon’daki değişik otellerde karantinaya alındığı bildirildi. Normal seyir planına göre 5 Ocak’ta yoluna devam etmesi gereken geminin 15 Ocak’ta hareket edeceği duyuruldu. Adı geçen gemide 2 bin 844 normal yolcu, 1353 kadar da mürettebat bulunduğu bildirildi. Koronavirüse yakalanan mürettebattan 52’sinin ise gemideki odalarda karantinaya alındığı kaydedildi.

Las Palmas Adası’nda bulunan ve koronavirüs vakaları rastlanan Aida Mar’ gemisinde de yolculara mektup dağıtılarak, kendi başlarına dışarı çıkmamaları, çocuk ve gençler için uygulanan eğlence programlarının iptal edildiği duyuruldu. Koronavirüs nedeniyle yeni kısıtlamalar olduğu belirtilen haberde gemi içinde yapılan anonslara dikkat edilmesi istendi.

İsteyen yolcular uçakla geri dönebilecek

Tui tarafından yapılan açıklamada, 2 bin kişilik yolcusuyla Dubai’ye ulaşan Mein Schiff 6 gemisinde korona vakasının olduğu ve bu nedenle seyahatin sonlandırıldığı bildirildi. Şirket yetkililerinden yapılan açıklamaya göre isteyen yolcuların uçakla Almanya’ya geri gönderilebileceği belirtildi.

2G kuralı geçerli olacak

Adı geçen gemi şirketlerinden yapılan açıklamada tüm Kruvaziyer gemilerinde 2G kuralının geçerli olduğu, mürettebat ve 12 yaş üstü tüm yolcular için en az iki kez aşı şartı bulunduğu vurgulandı.



Bu Haber 03.01.2022 - 16:21:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.