Turizm Güncel
DOLAR49.2160+0.0008+%0.00EURO55.2105+0.1567+%0.28STERLİN65.2430+0.1842+%0.28ALTIN6.638,82+0.0000+%0.00DOLAR49.2160+0.0008+%0.00EURO55.2105+0.1567+%0.28STERLİN65.2430+0.1842+%0.28ALTIN6.638,82+0.0000+%0.00
|15 okunma

KKTC için ‘işgalci’ ifadesini kullanan TUI’den yeni açıklama

Güney Kıbrıs ile anlaşarak KKTC’ye dönük turları iptal eden ve konuya ilişkin duyuruda KKTC için “işgal altındaki topraklar” ifadesini kullanan TUI, Türkiye medyasında çıkan haberler sonrası yeni bir açıklama yaptı.

KKTC için ‘işgalci’ ifadesini kullanan TUI’den yeni açıklama

KKTC turlarını iptal ettiğini “TUI, Kıbrıs hükümetiyle, Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzey tarafına gezi, tanıtım ve satışını durdurma konusunda bir anlaşmaya vardı. Bu, şu anda geçtiğimiz tüm diller ve tüm geziler için geçerlidir.” ifadelerinin yer aldığı maille duyuran TUI’ye KKTC’den sert tepki gelmişti. KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu’nun “Kıbrıs’ın statüsünü belirlemek Alman tur operatörüne kalmadı.” diyerek tepki gösterdiği TUI, yeni bir açılama yaptı.

Söz konusu ifadenin TUI Kıbrıs’taki yerel çalışanım ifadesi olduğu belirtilen açıklamada, mailde yer alan ifadelerin ‘içerik ve biçim’ olarak TUI’nin pozisyonunu yansıtmadığı ifade edildi.

Söz konusu çalışanın şirketin konumunu yanlış yansıtan, onaylanmamış açıklamalarda bulunmaması kanısında sözlü olarak uyarıldığı kaydedilen açıklamada “Elbette misafirler Kıbrıs'taki tatilleri sırasında istedikleri gezileri ve aktiviteleri özgürce seçebilirler. Kuzey Kıbrıs'ı içeren sayısız gezi paketi arasından seçim yapabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Yorumlar (3)

T
Turgay26 Ağustos 2024

Sonuç

Uyuarilma yetmez işten atacaksiniiz Sonra özür dileyeceksiniz

Ab
Alparslan bozkurt25 Ağustos 2024

alman hesabı

evet almanlar ikiyüzlü politikalarda çok iyiler..para onları fırıldak gibi çeviriyor..türkiye tui ye kapıyı gösterse pastaları gidecek..Güney Kıbrıs neki türkiye pastasını yanında..ama yinede. kontrolünün dışında nir çalışan açıklama yapmış ayağına yatmalarını kimse yemez..savaş şiddetleniyor. almanya amerikanın sömürgesidir .ve amerika kendinden çok türkiyeye bu taşeronları vasıtasıyla saldıracak..sıcak çatışma engeç temmuz 2027..Akdeniz yine ısınacak..yer Lübnan İsrail türkiye kapışması..türkiye iarailin yukarı suriyeye çıkmasını engellemek için İsraili Lübnan'a karşılayacak..Tayyip erdoğanın en zor ve son önemli hamlesi olacak

P
Pala24 Ağustos 2024

İşgalciysek sıkıyorsa gel

İşgalciysek sıkıyorsa gel

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.