‘’Kiminle konuşsak ‘rakamlar çok iyi, turist akını olacak’ diyor’’

‘’Kiminle konuşsak ‘rakamlar çok iyi, turist akını olacak’ diyor’’

ITB Berlin Fuarına katılan Alanyalı turizmciler, ''Hangi tur operatörü ve acente temsilcisiyle konuşulsa rezervasyon rakamlarının çok iyi olduğu, Türkiye ve Alanya’ya turist akını yaşanacağı söylemlerini dinliyoruz” açıklamasında bulundu.


Dünya Turizm Borsası olarak adlandırılan ITB’de Alanya tanıtımı devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un yakından takip ettiği fuarda Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, fuara ilişkin gözlemlelerini paylaştı. Yapılan görüşmelerle ilgili bilgi veren Dahaoğlu, hangi tur operatörü ve acente temsilcisiyle konuşulsa rezervasyon rakamlarının çok iyi olduğu, Türkiye ve Alanya’ya turist akını yaşanacağı söylemlerini dinliyoruz” dedi. Fuar görüşmelerinin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Dahaoğlu, “Rewe Touristik Genel Müdürü Ertan Sakallı, şu ana kadar yüzde 50 artış olduğunu ve bu sene 300 bin kişi hedeflediklerini söyledi.

Dahaoğlu, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

FTI GROUP’DAN ALANYA’YA ÖZEL İLGİ’

Almanya’nın en büyük tur operatörü olan FTI Group’un Türkiye Direktörü Hicabi Ayhan, bu sene Türkiye hedeflerinin 1 milyon 300 bin tatilci olduğunu söyledi. Son 3 yıldır Almanya pazarının tek yükselen tur operatörü olduklarını belirten Ayhan, kriz zamanında dahi Türkiye hedeflerinde sapma yaşanmadığını söyledi.

FTI, Alanya’da geçen yıl Alantur’u da kiralayarak bölgemize daha çok önem vermeye başladı. Corendon ile anlaşarak Almanya’nın 4 bölgesinden Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) paket satış sistemiyle misafir getiriyorlar. Bu yıl da uçuşlara devam edecekler” dedi. Öte yandan bu yıl Truva Atı ve Göbeklitepe tanıtımlarının ön plana çıkarıldığı Türkiye standında Türk mutfağı’na yönelik tanıtım çalışmaları da yapılıyor.

dahaoglu1



Bu Haber 09.03.2019 - 12:06:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.