Kaç yolcu uçuş sırasında koronaya yakalandı?

Kaç yolcu uçuş sırasında koronaya yakalandı?
Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği, koronavirüsün başlangıcından bu yana uçuşlarda kaç kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), pandeminin başlangıcından bu yana 1,2 milyar kişinin hava yolu ile seyahat ettiğini ve bu yolculardan sadece 44'ünün uçuş sırasında Covid-19'a yakalandığını ileri sürdü.

‘’En fazla 2,7 milyonda 1 yolcu’’

Konuyla ilgili medyaya açıklama yapan IATA'nın açıkladığı rapora göre, hava yolu ulaşımında enfekte olma oranı oldukça düşük. Raporda, ''Pandeminin başlangıcından bu yana 1,2 milyar insan hava yolu ulaşımını kullandı ve bunların içinde sadece 44'ü uçuş sırasında Covid-19'a yakalandı. Bu da 27 milyonda bir yolcu anlamına geliyor. Bunun eksik bir tahmin olabileceğini biliyoruz. Fakat vakaların yüzde 90'ı raporlanmamış olsa bile, 2,7 milyonda bir yolcunun uçuş sırasında enfekte olmuş demekti. Biz bu rakamların son derece güven verici olduğunu düşünüyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Covid-19'un en çok yıkıma uğrattığı sektörlerden birinin havacılık olduğuna dikkat çekilen raporda, havacılık sektörünün bu yıkımdan kurtulmak hala yol arayışında olduğu ifade edildi.



Bu Haber 12.10.2020 - 10:18:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.