İşte yaz sezonunda Rusların en çok tercih ettiği destinasyonlar

İşte yaz sezonunda Rusların en çok tercih ettiği destinasyonlar

Yaz sezonunda tatili yurt dışında yapan Rus turistlerin yaklaşık yüzde 30’unun Türkiye’yi tercih ettiği belirtildi.


Rusya’da faaliyet gösteren araştırma şirketi VTSIOM tarafından düzenlenen anketler, yaz aylarında tüm kısıtlamalara rağmen tatilini yurtdışında geçirmek isteyen her üç Rus vatandaşından birinin Türkiye’ye gittiğini ortaya çıkardı.

GazetemRu’da yer alan habere göre, yurtdışına tatile giden Rusların yüzde 14’ünün Abhazya’yı, yüzde 11’i Kazakistan’ı tercih etti.

Yaz tatillerinin popüler yurtdışı destinasyonları arasında bu ülkeleri sırasıyla Tayland, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ermenistan, İspanya, Belarus ve Özbekistan takip etti.

Anket sonuçları, bu yaz Rusya’da tatil yapanlar arasında en popüler destinasyonların başkent Moskova ve St. Petersburg olduğunu gösterirken, bu şehirleri Kazan, Nizhny Novgorod, Volgograd, Krasnoyarsk, Vladivostok, Ekaterinburg, Chelyabinsk, Mahaçkale ve Kaliningrad takip etti.

Hala pandemi öncesinin gerisinde

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) 2022 yazında Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının pandemi öncesi 2019 yılının yaz mevsimine kıyasla yüzde 32 daha düşük olduğunu bildirdi.

Birlik, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine dayandırdığı açıklamasında, bu yılın yaz mevsiminde üç ay boyunca Türkiye’yi 2,1 milyon Rus vatandaşının ziyaret ettiğini belirtirken, “Haziran, temmuz ve ağustos aylarında Türkiye’ye giden toplam Rus turist sayısı 2 milyon 149 binkişi olarak kaydedildi. Bu sonuçlar, turist sayısının 1,9 milyon olarak gözlemlendiği 2021 yazına göre yüzde 10 daha fazla olmakla birlikte, turist akışının 3 milyon 157 bin 689 olduğu pandemi öncesi 2019 yılının yaz mevsimine göre yüzde 32 daha düşük oldu” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 03.10.2022 - 08:39:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.