İşte seyahatçilerin rezervasyon öncesi tutumları

İşte seyahatçilerin rezervasyon öncesi tutumları

Seyahatçilerin ilham alma ve ve planlama için rezervasyondan ortalama 45 gün önce toplamda 5 saat harcadığı belirlendi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Path to Purchase tarafından "gezginlerin çevrimiçi seyahat araması yaparken tercihlerine ve davranışlarına ışık tutmak" amacıyla Expedia için Avustralya, Kanada, Fransa, Japonya, Meksika, Birleşik Krallık ve ABD'de 18 yaş üstü 5 bin 713 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, seyahatçiler rezervasyon yapmadan 45 gün önce 141 tatil sayfasını ziyaret ediyor.

Planlamanın ilk aşamasında günde ortalama 2,5 sayfa ziyaret eden gezginler seyahate son birkaç gün kala ziyaret ettiği sayfa sayısını 25'e çıkarıyor.

Seyahatçiler tatil araştırması için yüzde 80 ile en fazla online seyahat acentelerinin sitesilerini kullanırken, onu yüzde 61 ile arama motorları, yüzde 51 ile sosyal medya, yüzde 54 ile hava yolu şirketlerinin siteleri ve yüzde 51 ile meta seyahat web siteleri takip ediyor.

Gezginler ilham almak istiyor

Gezginlerin çoğu "Seyahatimi planlamaya başlamadan önce nereye gideceğimi bilmiyorum" derken, her 5 kişiden 3'ü kafasında spesifik bir destinasyon olmadığını ya da birden fazla destinasyon olduğunu ifade ediyor. Kararsızların oranının en yüksek olduğu ülkeler ise yüzde 80 ile Meksika ve yüzde 62 ile İngiltere.

İş satın almaya geldiğinde ise gezginlerin ilk tercihi yüzde 51 ile online seyahat acenteleri oluyor. Onu yüzde 37 ile hava yollarının portalları, yüzde 23 ile otellerin web siteleri ve yüzde 13 ile tatil evlerinin siteleri takip ediyor.

Online seyahat acenteleri seyahatçilerin uğrak yeri

Hangi kategoride olursa olsun, seyahat ile ilgili satın alma işlemi yapılmadan önce seyahatçilerin uğrak yeri online seyahat acenteleri oluyor. Buna göre sadece seyahat satın alanların yüzde 80’i, otel satın alanların yüzde 61, araba kiralayanların yüzde 58’i ve uçak bileti satın alanların ise yüzde 52’si satın alma işleminden önce online seyahat acentelerinin web sitelerin ziyaret ediyor.

Expedia Tatil Araştırması

Seyahat öncesinde sosyal medya önemli rol oynuyor

Araştırma, destinasyon belirlemede sosyal medyanın rolüne dair de önemli ip uçları veriyor. Seyahatçilerin yüzde 65’i destinasyon, yüzde 49’u konaklama, yüzde 41’i aile ve arkadaşların paylaşımlarına bakmak, yüzde 40’ı ünlülerin paylaşımlarına bakmak, yüzde 35’i aile ve arkadaşlarından tavsiye almak, yüzde 27’si fiyatlara bakmak, yüzde 18’i influencerlardan indirim kodu veya link almak, yüzde 15’i seyahat bloglarını okumak ve yüzde 14’ü de seyahat tavsiyeleri almak için sosyal medyayı ziyaret ediyor.

“Misafirle mümkün olduğu kadar fazla noktada temas sağlanmalı”

Expedia Business'ın pazarlama müdürü Cheryl Mille, seyahatçilerin rezervasyona giden yollarının genellikle karmaşık ve dönemeçlerle dolu olduğunu belirtiyor. Bu nedenle rezervasyon öncesinde misafirlere ulaşmak için pek çok yolduğunu kaydeden Mille "Misafirin rezervasyona giden yolculuğunda mümkün olduğu kadar fazla noktada ona temas etmek önemli." ifadelerini kullanıyor.



Bu Haber 29.07.2023 - 15:20:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.