İşte sekiz ayda kapanan otel sayısı
2024 yılının sekiz ayında konaklama sektöründe faaliyet gösteren 45 işletme kapandı.

2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde konaklama sektöründe Anonim Şirketi (A.Ş.) olarak faaliyet gösteren 45 işletme kapandı. 2023’te 37 tane idi.
Turizm Databank’ta yer alan habere göre, konaklama alanındaki kapanışlar yeme-içme alanı ile birlikte ele alındığında da yükseldi. Bu dönemde, oteller ve yeme-içme alanında, şirket olarak kapanışlar yüzde 12,7 yükselerek 830 adetten 935 adede çıkarken kuruluşlar da 4 bin 814’ten 5 bin 380’e çıktı. Diğer yandan gerçek kişi işletmelerinde kapanışlar ve açılışlar yüzde 20 azaldı.
İlgili Haberler

Rusların okul tatili döneminde bir numaralı yurt dışı tercihi Türkiye oldu
Ünlü seyahat platformu OneTwoTrip’te yer alan araştırmaya göre Ruslar, sonbahardaki okul tatili dönemi için yaptığı yurt dışı otel rezervasyonlarında en çok Türkiye’yi seçti.

Bodrum'daki Maça Kızı Otel'in kurucusu Ayla Emiroğlu hayatını kaybetti
Bodrum'un en ünlü otellerinden olan Maça Kızı'nın kurucusu Ayla Emiroğlu, 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hintli turizmciler Kapadokya'ya geldi! Bölge için büyük potansiyel
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde yapılan organizasyonla Hindistan pazarının önde gelen tur operatörleri Kapadokya’da ağırlandı.



%20(2).gif)

