İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin yeni sahipleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin yeni sahipleri belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nin yeni sahiplerini açıkladı.
Güray Müzesi, Türk Dünyası Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Özel Ödüllerinin yeni sahipleri oldu.
‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin yeni sahipleri belli oldu!’ başlığıyla sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
“Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin yeni sahipleri belli oldu!
Güray Müze
Kapadokya Bölgesi’nin binlerce yıllık geleneksel el sanatı mirasını tanıtması, mimarî yapısı ve içeriğiyle “geleneksel ile moderni birleştiren” yaklaşımı, ayrıca dünyanın ilk ve tek yer altı seramik müzesi olması sebebiyle ödüle layık görüldü.
Türk Dünyası Vakfı
Türk kültürü, edebiyatı ve sanatını projeler, etkinlikler ve eğitim faaliyetleriyle toplumla buluşturarak kent yaşamına katkı sağlaması; Türk Dünyası için önem arz eden Eskişehir’in kültür ve turizm potansiyelini artırarak benzer girişimlere ilham vermesi dolayısıyla ödül kazandı.
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık
Galerisi, müzesi ve yayıncılık faaliyetleri ile Türk kültür ve sanatına geniş bir yelpazede büyük hizmetler sunması; sanat merkezinde her yıl 250’ye yakın kültür ve sanat etkinliği düzenleyerek sanatseverlere yaşayan bir sanatsal mekân sunuyor olması nedeniyle ödüle layık görüldü.
Ülkemizin kültür ve sanatını hem ulusal hem uluslararası alanda başarıyla temsil eden bu değerli kurumlarımıza, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarma yolunda gösterdikleri çabalar ve sundukları eşsiz katkılar için gönülden teşekkür ediyorum.”
İlgili Haberler

Turizmde 2027 hesabı! Hedefler değişecek mi?
Turizmde 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin gelir ve turist hedefleriyle ilgili hazırlanan soru önergesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması talebi ile Meclis'e sunuldu.

AKTOB'dan sahte rezervasyon sitelerine karşı uyarı
AKTOB, erken rezervasyon kampanyalarının başlamasıyla birlikte sahte rezervasyon ve kampanya sitelerinin arttığına dikkat çekerek tüketici ve otelleri uyardı.

Van'a 202 milyon TL'lik otel yatırımı! Radisson markasıyla hizmet verecek
Van'ın Edremit ilçesine yapımı planlanan ve yatırım tutarının 202 milyon TL'yi aşacağı öğrenilen Radisson markasıyla hizmet verecek otel için ÇED olumlu kararı verildi.



%20(2).gif)

