İşte ANEX’in Almanya’daki durumu, beklentileri, hedefleri

İşte ANEX’in Almanya’daki durumu, beklentileri, hedefleri

Girdiği günden bu yana Almanya pazarında çeşitli talihsizlikler yaşayan ve 2022 itibariyle işleri yoluna koyan ANEX Grubu, bu yılı karşı kapatmayı hedefliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

ANEX Travel Almanya ve Doğu Avrupa CEO'su Murat Kızılsaç, şirket ile ilgili son gelişmeleri Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye değerlendirdi.

Almanya'da minimum ciro oranını minimum ciro aramaksınız yüzde 11'e çıkaran ANEX Grubunun Almanya ve Doğu Avrupa CEO'su Murat Kızılsaç ara sıra ANEX ürünleri satan acenteleri de desteklemek istediklerini belirtiyor.

Geçen yıl 450 milyon euro ciro yaptı

Almanya'da bulundukları 7 yıllık süre içinde AZUR Air ile zorlu başlangıç, Öger ve Bucher'in satın alınması, COVID-19 krizi ve Neckermann'ın yeniden faaliyete geçirilmesi ve bir dizi personel değişikliği gibi zorlu işlerle uğraştıklarını kaydeden Murat Kızılsaç bu yıl satışların geçen yılın yüzde 70 üzerinde olduğunu belirtti. Kızılsaç, grubun Almanya'da geçen yıl 450 bin misafir ve 365 milyon euro ciroya ulaştığını da hatırlattı.

ANEX Grubunun Almanya'daki büyümesinde lokomotifin Türkiye olduğuna dikkat çeken Kızılsaç, Antalya pazar paylarının yüzde 20'ye ulaştığını ifade etti. Kızılsaç, öte yandan markaların İspanya, Yunanistan ve Mısır destinasyonlarında da büyüdüğünü ifade etti.

Bu yıl Almanya’da karlı hale gelecek

Rakiplerin ANEX'in agresif fiyat politikasını eleştirmesine rağmen Kızılsaç'ın pazar payının önemine vurgu yaptığı "Özellikle daha yüksek verimin beklendiği Neckermann'da böyle bir yaklaşımın söz konusu olmadığını belirtiyor. Kızılsaç, bu yıl Almanya'da şirketin karlı hale geleceğine inanıyor." ifadelerine yer verildi.

Gelecek turizm sezonunda ANEX Grubunun daha da büyümeyi planladığı kaydedilen haberde kış dönemi için Kanarya Adaları ve Mısır kapasitelerinin artırıldığı, Karayip Adaları, Mauritius ve Sri Lanka'nın da programa eklendiği belirtildi.

“Otellerdeki fiyat artışı sınırlanmalı”

Son iki yılda yaşanan fiyat artışlarına dikkat çeken Murat Kızılsaç, özellikle ailelerin göz önüne alınması ve fiyat artışının sınırlanması gerektiği görüşünde. Kızılsaç ayrıca, iş gücü sıkıntısı çeken otellerin yüksek fiyatlarla yakaladıkları yüzde 80 doluluklardan memnun olduklarını sözlerine ekledi.

Condor ve SunExpress’ten ek kapasite alacak

ANEX Turizm Grubu bünyesindeki hava yolu şirketi MGA'nın 7 uçaklık filosunun önümüzdeki yıl da sabit kalacağını anlatan Murat Kızılsaç, SunExpress ve Condor'dan alınan kapasitelerin ise artırılacağını ifade etti.

Neckermann’ın 150 milyon euro ciro yapması bekleniyor

Neckermann için büyümeyi daha da ileriye götürmeyi hedefleyen ANEX Grubu bu yıl şirketin 150 milyon euro ciro yapmasını hedefliyor. Kızılsaç'a göre Neckermann'ın imajında ve 'kaliteli marka' konumlandırmasında herhangi bir bozulma olmadığını söylüyor.

Dağıtım kanalı noktasında satışlarının yüzde 60'ını yapan seyahat acentelerine yoğunlaşacakları bilgisini paylaşan Kızılsaç önümüzdeki sezondan itibaren komisyon oranlarını yüzde 11'e çıkaracaklarını yineledi.

ANEX-Almanya'daki yeniliklerden ikisi ise Düsseldorf'da kurulacak çağrı merkezi ile Antalya'da Avrupa pazarı için yeni açılacak servis merkezi olacak.



Bu Haber 03.08.2023 - 14:03:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.