İşte Alman turizmcilerin turizmin başlamasına dönük talepleri

İşte Alman turizmcilerin turizmin başlamasına dönük talepleri
Aşılamanın başlamasıyla pozitif beklenti içine giren Almanya turizm sektörü, turizmin yeniden başlatılması için güvenli ve adil çerçeve koşullarının belirlenmesini talep ediyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Adil ve güvenilir bir açılış stratejisi

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, 2021 sezonunda turizmin başlaması için politikacıların güvenilir çerçeve koşulları oluşturması gerektiğini belirtti. Korona aşılarının normale dönüşün önemli bir işareti olduğuna dikkat çeken DRV Başkanı Norbert Fiebig, bu geçiş aşamasında seyahati yeniden mümkün kılacak adil ve güvenilir bir açılış stratejisine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

‘’Yamalı yapı ortadan kaldırılmalı’’

Amacın tatilcilerin arasında kaybolan güveni yeniden sağlamak olduğunu kaydeden Fiebig, belirsizliğe neden olan ve sürekli değişen kararlardan kaçınmak gerektiğini söyledi.

Seyahat düzenlemelerindeki yamalı yapının ortadan kaldırılması, seyahat koridorlarının genişletilmesi ve daha çok Avrupa merkezli çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini öne süren Fiebig, hedef noktalara göre farklılaştırılmış bir yaklaşım gerektiğini savundu.

‘’Ciddi bir geri dönüş göreceğimiz konusunda iyimserim’’

2021 sezonundan emin olduğunu açıklayan DRV Başkanı, ''Talebin hala bastırılmış ve düşük seviyede olduğu doğru. Ancak 2021 yaz tatillerinde ciddi bir geri dönüş göreceğimiz konusunda iyimserim. Çünkü şu anda bile hava yolu ulaşımına, gemi seyahatlerine ve Akdeniz destinasyonlarına dönük artan bir ilgi var.'' dedi.

TUI: İyi niyet ve esneklikle hareket etmeye devam edeceğiz

Bu yıl rezervasyonların çok daha hızlı yapılacağı ve tur operatörlerinin iptal ve yeniden rezervasyon konusunda müşterilere esneklik sunmaya devam ettiği belirtilirken, tur operatörleri de korona nedeniyle büyük bir krizle karşı karşıya olduklarını doğruladılar.

TUI'nin 'kriz masası şefi' Ulrich Heuer, iyi niyet ve esneklikle hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Heuer, kriz döneminde müşterileri olabildiğince hızlı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 21.01.2021 - 11:01:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.