İsrail’in ‘Türkiye’yi terk edin’ uyarısına Bakanlıktan yanıt

İsrail’in ‘Türkiye’yi terk edin’ uyarısına Bakanlıktan yanıt

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Türkiye’ye dönük seyahat uyarısı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, uyarının farklı uluslararası gelişmeler ve saiklerle bağlantılı olduğu kaydedildi.


İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İstanbul'u ziyaret eden İsrail vatandaşlarının "en kısa sürede" İstanbul'dan ayrılmalarının gerektiğini belirtmişti.

“Farklı uluslararası gelişmelerle bağlantılı”

Türkiye’ye dönük seyahat uyarısı ile ilgili soruyu yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin işbirliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır.” dedi.

“Türkiye güvenli bir ülke”

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu kaydeden Bilgiç, “Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.06.2022 - 12:55:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.