İsrail Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı, 100'den fazla kişiyi bizzat aradı

İsrail Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı, 100'den fazla kişiyi bizzat aradı

İsrail hükümeti, vatandaşlarına Türkiye’ye dönük seyahat uyarısı yaptı. Öte yandan, Türkiye’de bulunan 100’den fazla kişiye direkt olarak ulaştığı ‘Türkiye’yi terk edin’ dediği bildirildi.


İsrail, geçtiğimiz günlerde suikastle öldürülen İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi nedeniyle vatandaşlarına Türkiye’ye dönük seyahat uyarısında bulundu.

İranlı üst düzey komutan suikastle öldürüldü, İran İsrail'i sorumlu tuttu

İsrail Milli Güvenlik Konseyi açıklamasında geçtiğimiz hafta İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayi'nin suikastle öldürülmesi üzerine İran'ın İsrail vatandaşlarına yönelik "intikam saldırısı" gerçekleştirmesi tehdidinin arttığı öne sürüldü.

Açıklamada "Birkaç haftadır, özellikle de Devrim Muhafızları'nın bir komutanının öldürülmesinden Tahran'ın İsrail'i sorumlu tutmasından bu yana İran'ın dünya genelinde İsraillileri hedef alacağına dair endişeler arttı" denildi.

Türkiye'ye seyahat uyarısını güncelleyen İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İran'a komşu olan başka ülkelerin de "bugünlerde İsrail için artan bir risk oluşturduğu" uyarısında bulundu.

100’den fazla İsrailliye ‘Türkiye’yi terk edin’ uyarısı yapıldı

Güvenlik yetkilileri, uyarıların Türkiye'deki İsrail vatandaşlarını hedef alan gerçek tehditlerin akabinde yapıldığını belirtti, ancak bu tehditlerin ne olduğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

İsrail’in olası suikast girişimi nedeniyle Türkiye’de bulunan 100’den fazla vatandaşını ise direkt ulaşarak uyardığı ve ‘Türkiye’yi terk edin’ dediği öğrenildi.

Times of Israel’de yayınlanan habere göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, söz konusu kişiler için somut ve acil tehditler olduğunu söyledi. Haberde, Mossad’ın bugüne kadar İran’ın üst düzey İsraillilere ve iş adamlarına dönük pek çok suikast girişimini önlediği, bu nedenle İran’ın Türkiye’deki ‘sıradan’ İsrail vatandaşlarını hedef alabileceği kaydedildi.



Bu Haber 31.05.2022 - 09:03:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.