İspanyol turizmcilerin İngiltere endişesi

İspanyol turizmcilerin İngiltere endişesi

İngiltere'den aldığı ziyaretçi sayısı 2019 yılına 18 milyon olması beklenen İspanya, 2020 yılın bu ülkede kayıp bekliyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

2010 yılında İngiliz turistlerin Brexit nedeniyle İspanya'nın Mayorka ve Kanarya Adaları gibi popüler turizm merkezlerine daha az ilgi göstermesi bekleniyor.

İspanya turizmini yavaşlatacak

Avrupa Seyahat Komisyonu'nun ''Brexit nedeniyle İspanya'ya giden İngilizlerin sayısı 2020'de yüzde 7, 2021'de ise yüzde 8 düşecek'' tespitine katıldığını belirten Kanarya Adaları Turizm Ofisi, Thomas Cook iflasıyla aynı döneme gelen Brexit'in İspanya turizmini yavaşlatacağı görüşünde. İngiltere pazarında yaşanacak düşüşte, değer kaybeden poundun ve yavaşlayan İngiliz ekonomisinin de etkili olacağına dikkat çekiliyor.

Türkiye’ye gidenlerin sayısı artıyor

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, İspanya'daki gerilemeye karşın Karadağ'a giden İngilizlerin sayısının yüzde 18, paket turla Türkiye'ye giden İngilizlerin sayısının ise yüzde 15 arttığına işaret edildi. Haberlerde, Türkiye için ''İspanya'nın rakibi'' ifadesi kullanıldı.

Küçük ve orta ölçekli oteller üzerindeki etkisi büyük olacak

Associacio de Petits Hotels'in yönetim kurulu başkanı Juan Manuel Ordinas, 2020 için kasvetli bir tablo çizerek, ''Görünün çok olumlu değil. Problemlerle dolu bir yıl bekliyoruz.'' dedi. Brexit'in bir gerçeklik olduğunu ve tüm sektörlere darbe vuracağını kaydeden Ordinas, ''İngiltere bizim en büyük pazarımız. Özellikle küçük ve orta ölçekli oteller üzerindeki etkisi büyük olacak.

2020 endişesi

Balear Adaları İş Adamları Derneği'nin Başkan Carmen Planas ise, ''Brexit ile birlikte uluslararası rekabeti ve ekonomideki yavaşlamayı göz önüne alırsanız beklentiler iyi değil. Yeni hükümetlerin siyaseti, Brexit'in getireceği ticari engeller ve dövizdeki dalgalanma 2020 için endişe yaratıyor.'' diye konuştu.



Bu Haber 23.01.2020 - 16:21:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.