İspanya'da on binler sokakta: Mallorca satılık değil!

İspanya'da on binler sokakta: Mallorca satılık değil!
İspanya'nın özerk bölgesi Balear Adaları'nda başlayan turizm protestoları devam ediyor. Sokağa çıkan on binler 'Turizme değil kontrolsüz turizme karşıyız' ve 'Mallorca satılık değil' sloganları attı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Yoğun kitle turizminin getirdiği konut sorunu, yüksek kiralar ve hayat pahalılığı ile mücadele eden Balear Adaları sakini binlerce kişi pazar günü yeniden sokakları doldurdu. 

İspanya turizm protestosu

İspanya polisine göre on bine yakın insanın katıldığı protestolarda 'Kitle turizmine artık yeter' mesajı verdi. Bu kadar büyük olmasa da, Menorca'da da kitle turizmi karşıtı protestoların yapıldığı ifade edildi.  

Palma de Mallorca'daki protesto gösterisini organize eden kolektiften Carme Reine "Yetkililerin, burada 5 yıldan kısa süre yaşayan insanlara mülk satışını yasaklamasını ve tatilci sayısının da kontrol altına almalarını istiyoruz." dedi. 

ispanya turizm protestoları

Mallorca'da emlakçılık yapan Javier Carbonell, adada bulunan kiralık evlerin yarısının turizm amaçlı kiralandığını ada halkı için uygun fiyatlı olmadığını kaydetti.  Carbonell "Biz kitle turizminin sınırlandırılmasını, turizmin sürdürülebilir olmasını istiyoruz." diye konuştu. 

2023 yılında 14,4 milyon turist ağırlayan Balear Adaları'nda GSYİH'nın yüzde 45'ini turizm gelirleri oluşturuyor. 

Öte taraftan, cuma günü Ibıza'da da 1000 kişinin katıldığı bir turizm protestosu yapıldı. Protestoyu organize eden Prou Ibiza'nın sözcüsü Rafael Gimenez, "Yeni turistik yerlere sınır getirilmesini ve kaçak yapıların yasaklanmasını istiyoruz. Piyasada daha az daire olması fiyatları artırıyor" dedi.

İspanya turizm protestosu


Bu Haber 27.05.2024 - 11:57:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.