İspanya turist sayısında Türkiye’yi geride bıraktı
Kasım ayında ve yılın 11 aylık döneminde İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı belli oldu.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Kasım ayında İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 633 artışla 3 milyon 334 bine yükseldi.
Bu ayda İspanya’ya en çok turisti 597 binle İngiltere olurken, onu 496 binle Fransa, 479 binle Almanya, 209 binle İtalya ve 172 binle Hollanda takip etti. İngiltere, uzun bir aradan sonra İngiltere pazarında yeniden ilk sıraya yükseldi.
Turist sayısı 28 milyonu geçti
Ocak-kasım arasındaki 11 aylık dönemde İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı ise yüzde 54 artışla 28 milyon 179 bin olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı ayında bu sayı 18 milyon 300 bin olmuştu.
2021 yılının 11 aylık diliminde İspanya’ya en çok turisti 5 milyon 287 binle Fransa gönderirken, onu 4 milyon 791 binle Almanya, 3 milyon 879 binle İngiltere, 1 milyon 895 binle Hollanda, 1,5 milyonla İtalya ve 1 milyon 328 binle Belçika takip etti.
İspanya yeniden Türkiye’nin önüne geçti
2021 yılının 11 aylık döneminde Türkiye toplamda 26 milyon 743 bin ziyaretçi alırken, İspanya’nın aynı dönemde aldığı ziyaretçi sayısı 28 milyon 179 bin oldu. Böylelikle İspanya, ziyaretçi sayısında Türkiye’nin 1 milyon 436 bin önüne geçti.
İspanya’nın 11 aylık dönemdeki turizm geliri
11 aylık dönemde İspanya’nın elde ettiği turizm geliri de açıklandı. Buna göre, 11 aylık dönemde ülkenin elde ettiği turizm geliri yüzde 63,8 artarak 31 milyar 274 milyon euroya (35 milyar 344 milyon dolar) yükseldi. Bu gelirin 5 milyar 520 milyon eurosu Almanya’dan, 4 milyar 278 milyon eurosu İngiltere’den, 4 milyar 78 milyon eurosu Fransa’dan, 2 milyar 75 milyon eurosu İskandinav ülkelerinden, 1,3 milyar eurosu İtalya’dan ve 14 milyar 24 milyon eurosu ise diğer ülkelerden gelen turistlerden elde edildi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Türk turizminde yeni hedef Amerika pazarı! 20 temsilci İzmir'e geldi
Türkiye turizmde vites büyütmek için çalışmalarını sürdürürken, TGA yeni pazar hedefi kapsamında ABD'den 20 turizm profesyonelini İzmir'e davet etti.

Efes Selçuk Avrupa Turizm Başkenti 2027 yarışmasında finale kaldı
Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan Efes Selçuk, Avrupa Turizm Başkenti 2027 Yarışması'nda 2'nci kategoride finale kaldı.

Turizm sektörüne uyarı: 'Türkiye bu paraya değmiyor' düşüncesi sorun yaşatır
Petrol fiyatları, savaşlar, ekonomik dengeler gibi birçok unsurun 2027 turizmini etkileyeceğini ifade eden Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye için asıl büyük tehlikenin ise "Türkiye bu paraya değmiyor" algısı olacağını söyledi.


%20(2).gif)

