İsmail Bölükbaşı açıkladı: Dalaman nasıl daha fazla Rus turist alır?

İsmail Bölükbaşı açıkladı: Dalaman nasıl daha fazla Rus turist alır?
En iyi satış yapan 500 seyahat acentesini Dalaman’a getiren Intourist, Dalaman’a daha fazla Rus turist gelmesi için neye ihtiyaç olduğunu açıkladı.

YDA Dalaman Havalimanı iş birliği ile 500 Rus seyahat acentesini Dalaman’a getiren Intourist, destinasyonun Rusya pazarında daha da büyüyebileceğini belirtiyor.

Intourist Outbound Müdürü İsmail Bölükbaşı firma olarak 2012'yi Dalaman yılı ilan ettiklerini ve yıllarda yaklaşık 75 bin turisti Rusya'dan Dalaman’a getirdiklerini açıkladı.

Rusya’dan Dalaman bölgesine daha fazla turist getirmenin koşullarına da değinen İsmail Bölükbaşı, Bodrum’da çok sayıda büyük ölçekli üst segment otel olmasına karşın, Dalaman’da bu segmentte yatak kapasitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. İsmail Bölükbaşı, “Orman olan yerlere otel dikin demiyoruz ama uygun olan yerlere otel yapılarak bölgenin yatak kapasitesi artırılabilir. Bu anlamda Sarıgerme bölgesi oldukça elverişli. Yatak kapasitesi arttığında bölgeye daha fazla Rus turist gelir.” diye konuştu.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ise Rusya'nın Dalaman destinasyonu için İngiltere'nin ardından en önemli ikinci ülke konumunda olduğunu söyledi.

Rusya'nın 10 havalimanı ve 7 şehrinden Dalaman’a uçuş olduğunu belirten Güvenç, şunları kaydetti:

"Salgından önce 17 şehirden uçuş oluyordu. Yaptığımız diyaloglarda gelecek yıl şehir ve uçuş sayısının fazla olacağını öngörüyoruz. Artık pazarlar, kendini toplamaya başladı. Salgın sonrası Rusların tatil özlemini giderdiği en yakın ülke Türkiye. En önemli destinasyonlarından birisi de Dalaman."

10 yıl önce 72 bin olan Rus turist sayısının artık 400 bine ulaştığını vurgulayan Güvenç, salgına rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini aktardı.



Bu Haber 25.10.2021 - 12:42:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakkı demir 27.10.2021 - 05:46

    Yakında onu da derseniz şaşırmam. Sayı bu kadar önemli mi ya? Gelire odaklanın gelire. Tam bir kuru kalabalıklar ülkesi olduk.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.