İşletme belgesi olmayan Marıl Resort Hotel mühürlendi

İşletme belgesi olmayan Marıl Resort Hotel mühürlendi
Didim’de yıllardır tartışmaların odağında bulunan Marıl Resort Hotel, işletme ruhsatı olmadığı için belediye tarafından mühürlendi


Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan beş yıldızlı Marıl Resort Hotel işletme belgesi olmadığı için belediye tarafından mühürlendi. Söz konusu otel, daha önce de kaçak yapı dolayısıyla mühürlenmişti.

Geçtiğimiz yıl Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de katıldığı görkemli bir törenle açılan otelin işletme belgesi olmadan faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. şletme belgesinin (ruhsat) olmamasından dolayı Didim Belediyesi'nce yapılan tebligat, otel sahibinin Aydın 1. İdare mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı aldırmasından sonra ertelenmişti. Didim Belediyesi'nin yürütmeyi durdurma kararının itiraz etmesinin ardından Aydın 1. İdare mahkemesi kararı kapsamında otelin boşatılması ve faaliyetini durdurması amacıyla alınan karar, tebliğ edildi. Tebligat süresinin dolmasının ardından otelde mühürleme işlemi yapıldı.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, işlemlerin mahkeme kararlarına ve yönetmeliklere göre yapıldığını açıkladı. Atabay, kanunsuz yapılara ve işletmelere göz yummayacaklarını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 15.06.2021 - 08:44:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Süleyman Küçük Türkücü 15.06.2021 - 06:46

    Yine bir çıkar çatışması, onca otel belediye ruhsatlida, ne gibi bir katkınız var? Belediye ruhsatlı olmanın kriteri varmı? Yazık günahtır bu işletmedeki istihdam edilen çalışanlara. Filler tepişir olan turizmciye olur, biz ne zaman anlayacağız bu turizmin önemini...yazık.

  • kaan berkkan 15.06.2021 - 10:25

    İşletme ruhsatı yoksa yıldızlama gerçek mi ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.