İngiltere'den Türkiye ile ilgili yeni seyahat kararı

İngiltere'den Türkiye ile ilgili yeni seyahat kararı
Aralarında Türkiye'nin bulunduğu kırmızı listedeki ülkeleri üzerinden transit olarak İngiltere'ye gidenler karantinadan muaf olacak ancak bir şartla.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere; Türkiye, BAE, Katar, Bahreyn gibi kırmızı listede yer alan ülkeler üzerinden transit olarak ülkeye dönenleri karantinadan muaf tutmaya hazırlanıyor.

Ancak yolcuların karantinadan muaf olabilmesi için fiziksel olarak ülkeye girmemiş olması gerekiyor.

Sunday Telegraph gazetesine konuşan bir hükümet yetkilisi, söz konu uygulama için ülkelerle anlaşmaya çok yakın olduklarını ve önümüzdeki haftalarda resmi açıklama yapacaklarını söyledi.

İngiltere'nin alacağı bu kararın özellikle iş seyahatine çıkanları sevindirdiği, bu sayede seyahatçilerin daha az zaman ve para harcayacağı belirtiliyor.

Bilindiği üzere, mevcut uygulamada kırmızı liste ülkelerinden veya kırmızı listedeki ülkeler üzerinden İngiltere'te gidenler, 1.750 poun konaklama parasını cebinden ödeyerek 10 gün otel karantinasından kalıyor.

İngiltere'nin yeni kararı, İspanya ve italya gibi ülkelerin kırmızı listeye alınacağı iddialarından hemen sonra geldi.

Türkiye'yi kırmızı listede tutan İngiltere, 5 Ağustos'ta yeni bir seyahat güncellemesi yapacak.



Bu Haber 02.08.2021 - 11:38:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Snn Tony 02.08.2021 - 06:39

    Bu uygulama turizime elverişli ülkelere darbe vurmaktir,şimdi 1:bu karar Kıbrıslı'lari etkiler Kıbrıs'a gitmek için TC de duran uçaklar enaz bir kaç saat sonra gate değiştirerek ucak degistirerek yola devam ettikleri için TC topraklarında temas etmiş oluyor 2: Bu işlem dönüşte de aynı olunca bu insanları mecburen KARANTINA uygulamasına tabii tutacaklar buda tatile gittgine gideceğine pişman olacak insanlar birde cebinden £1.750 odeyecen 10gun de işinden gücünden olacan onun için herkez Rum tarafından larnaca üzerinden kibrisa giderler burada İngiltere'de PSR testi £100 -150 yaptrmassan uçağa almıyorlar ,ayrıca iki asiyi olmussan Kıbrıs'ta karantina yok bir asılı veya asisisan 7gun ev karantinası bilezikte kolunda.Bu tc'ye gidenler içinde geçerlidir.saygilarimla

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.