İngiltere’den Güney Kıbrıs’a boykot kampanyası

İngiltere’den Güney Kıbrıs’a boykot kampanyası
19 yaşındaki İngiliz turiste 12 İsrailli tarafından tecavüz edildiği haberleri ile gündeme gele Güney Kıbrıs'a dönük, turizm boykotu başlatıldı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Güney Kıbrıs'ın Ayia Napa bölgesinde yaşları 15-18 arasında değişen 12 İsrailli turistin tecavüzüne uğradığını iddia eden İngiliz kadınla ilgili davada mahkeme, iddia sahibi kadını mahkemeyi yanıltıcı beyan vermekten 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Güney Kıbrıs mahkemesinin aldığı bu karar, İngiltere'de tepkiyle karşılandı.

İngili Dışişleri Bakanlığı: Endişeliyiz

Mağdur olduğunu iddia den kadının annesinin öncülüğünde İngiltere'den Güney Kıbrıs'a dönük boykot kampanyası başlatıldı. Mahkemenin kararı sonrası İngiliz Dışişleri Bakanlığı da endişesini ifade etmişti.

Turizm boykotu başlatıldı

İngiltere'den yılda ortalama 1.3 milyon turistin gittiği Güney Kıbrıs'a dönük turizm boykotunun, sektörde endişe yarattığı belirtiliyor. İngiltere hükümetinin ise, mağdur olduğunu iddia eden genç kadın için devreye girmeye hazırlandığı ifade edildi.

Bir yıl hapis cezasıyla karşı karşıya

Şu anda Güney Kıbrıs'ta tutuklu olarak yargılanan kadının, 1.500 pound para cezası ve bir yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Mağdur olduğunu iddia eden kadınla dayanışmak için kurulan GoFundMe isimli sayfaya yapılan bağış tutarının ise 105 bin poundu geçtiği açıklandı.

Genç kadının annesinden açıklama

Genç kadının annesi ise, kızının Güney Kıbrıs'ta tedavi edilmediğini ve polislerin ona kötü davrandığını iddia ediyor. Konuyla ilgili olarak konuşan anne, ''Orası güvenli bir yer değil, kesinlikle güvenli bir yer değil. Oraya gittiğinizde başınıza böyle bir şey gelirse, ya size gülüp geçerler, ya da kızımın başına gelenler gelir.'' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

2019 yılının temmuz ayında iş ve tatil için Güney Kıbrıs'ın Ayia Napa bölgesine giden 19 yaşındaki İngiliz kadın, kaldığı otelde yaşları 15-18 arasında değişen 12 İsrailli'nin tecavüzüne uğradığını ileri sürmüştü. Devamında zanlılar tutuklanmış ancak mahkeme kadının yalan beyanda bulunduğuna, ilişkinin kadının rızasıyla gerçekleştiğine karar vermişti.

Devamında İngiliz kadının davadan vazgeçmesi üzerine mahkeme, yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle mağdur olduğunu iddia eden kadını 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı.



Bu Haber 02.01.2020 - 10:27:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.