İngiltere'de karantina uygulaması başladı, 500 şirket dava açıyor

İngiltere'de karantina uygulaması başladı, 500 şirket dava açıyor
İngiltere'ye giriş yapanların 14 gün karantinaya tabi tutulması uygulaması bugün itibariyle başladı, seyahat şirketleri öfkeli.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'ye giriş yapan seyahatçilere 14 gün karantina uygulanmasına bugün itibariyle başlandı. İngiliz seyahat endüstrisinin oyuncuları ise, karara sert serp tepki gösterdi. Kararı 'kötü düşünülmüş' ve 'ekonomik bakımdan yıkıcı' olarak tnımlayan seyahat sektörü, hükümeti mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

''25 bin kişi işini kaybeder''

Heathrow Havalimanı'nın patronu John Holland-Kaye, kısıtlamaların 25 bin kişinin işini kaybetmesine neden olacağını ve İngiltere'nin dünyada hak ettiği yeri elde etmek için yürüttüğü savaşa zarar vereceğini söyledi.

Manş Tüneli'nin patronu Jacques Gounon ise, karantina uygulamasına ilişkin detayların geç açıklandığını ve bakanlıklar arasında uyumsuzluk olduğunu belirtti.

'2En kısa zamanda normalleşmek istiyoruz ama...''

Öte taraftan, karara öfkelenen çok sayıda hava yolu şirketi İçişleri Bakanı Priti Patel'e mektup yazarak, İngiltere ile hava koridoru kurulacak ülkelerin listesinin bir an önce yayınlanmasını istedi. Priti Petel daha önce yaptığı açıklamda, ''Mümkün olan en kısa sürede normalleşmek istiyoruz ama insanların hayatı pahasına değil.'' açıklamasını yapmıştı.

'Quash Quarantine!

İngiliz hava yolu şirketleri Başbakan Boris Johnson'un karantina politikasını mahkemeye taşımaya hazırlanırken, ülke genelinde 500 seyahat şirketi daha davaya müdahil olmaya hazırlanıyor. Hava yolu şirketleri, oteller, acenteler ve tur operatörleri, 'Quash Quarantine' (Karantinaya Son Ver!' isimli bir grup oluşturdu.

''Kötü düşünülmüş, uygulaması zor bir karar''

Quash Quarantine'in liderliğini yapan PC Agency'nin CEO'su Paul Charles, ''Bu, kötü düşünülmüş ve uygulaması zor ve ekonomik açıdan zarar veren bir karar. Hükümetin karantina politikasında, bir elekte bulunandan daha fazla delik var.'' dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un aldığı karantina kuralları ülkede tepki çekmiş, IAG CEO'su kararı mahkemeye götüreceklerini açıklamıştı.



Bu Haber 08.06.2020 - 08:52:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.