İngiltere pazarıyla ilgili turizm sektörünü sevindirecek araştırma

İngiltere pazarıyla ilgili turizm sektörünü sevindirecek araştırma
İngiltere turizm pazarıyla ilgili son araştırma, umutların yükselmesini beraberinde getirdi.

TurizmGüncel - Dış haberler

Bağımsız Tur Operatörleri Birliği (AITO) tarafından yapılan son araştırmaya göre, her 5 müşteriden 4'ü seyahat etmeye hevesli bunun içinde önemli bir oran tatil rezervasyonu ya yapmış durumda ya da ocak ayına kadar yapacak. Araştırmanın ortaya çıkardığı yüksek talep, "seyahat patlaması olacak" şeklinde yorumlandı.

“Seyahat isteği keskinleşiyor”

Araştırmayı yapan Spike Insight'ın kurucu ortağı Roy Barker, 2 bin kişiyle yapılan araştırmacılarının yüzde 82'sinin seyahat etmek istediğini belirterek, "Seyahat isteği keskinleşiyor" yorumunu yaptı. Araştırmaya katılanların yüzde 13'ünün seyahate çıkmayacağını, yüzde 5'inin ise emin olmadığını belirten Barker, "Doğru iletişim onlar da rezervasyon yapabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt içi seyahatlere talep yüksek

2022'de İngiltere'de güçlü bir iç turizm yaşanacağına işaret eden Barker, "Katılımcıların yüzde 49'u daha fazla yurt içi seyahate çıkacağını belirtti. Aynı sayıda yurt içi seyahat yapacağını söyleyenlerin oranı yüzde 38. Yüzde 13'lük kesim ise daha az iç seyahate çıkacağını bildirdi." dedi.

Her 4 kişiden biri en az bir yurt dışı seyahat yapmak istiyor

Araştırmaya katılan her 4 kişiden 3'ünün en az bir yurt dışı seyahati yapmak istediğine de dikkat çeken Barker, "Katılımcılara yurt içi veya yurt dışı (kısa, orta, uzun) tatil yapma olasılıklarını sorduğumuzda yüzde 79 yurt içi, yüzde 75 yurt dışı kısa/orta ve yüzde 34 de yurt dışı uzun mesafe seyahate çıkabileceğini bildirdi.," şeklinde konuştu.

Yüzde 28’lik kesim rezervasyonu u yaptı bile

Araştırmaya göre, kısa mesafe yurt dışı tatile gitmek isteyenlerin yüzde 28'i rezervasyonunu yapmış durumda. Yapılan rezervasyonların için uzak mesafe olanları oranı ise yüzde 32 olarak ölçüldü.

"Yurt dışına tatile gideceğim" diyenlerin yüzde 33'ü ocak ayına kadar rezervasyonunu yapmış olacağını beyan etti. Yüzde 26'sı ise, rezervasyonunu şubat-nisan arasındaki dönemde yapacağını söyledi.



Bu Haber 11.10.2021 - 19:02:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.