İngiliz turizmciler personel sorununu çözmek için neler yapıyor?

İngiliz turizmciler personel sorununu çözmek için neler yapıyor?
Personel sorunu, turizm sektöründeki bir numaralı sorun olmaya devam ediyor. İngiliz turizmciler ise eğitimler, daha iyi çalışma ve gelir yoluyla personel sorununu çözmeye çalışıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Pandemi sonraso bir miktar hafiflese de, personel sorunu İngiltere seyahat sektörünün en büyük akut sorunu olmaya devam ediyor. 

Fred Olsen Travel'ın perakende direktörü Paul Hardwick, personel sorunun sektörde en büyük etkiyi yaratan konu olduğunu söyledi. Hardwick "İnsanları nasıl sektöre kazandıracağız? Onları sektöre alsak bile eğitimleri zaman alacak. Bunu büyümemizin önündeki en büyük engellerden biri olarak gördüğümüz için bir eğitim kurumuyla mini bir akademi planı hazırladık." dedi. 

Şu anda 7 eğitimleri olduğunu kaydeden Paul Hardwick, yılda ortalaa 12 eğitim yapmayı planladıklarını anlattı. 

The Midcounties Co-operative'in seyahat kanallarından sorumlu müdürü Claire Evans ise pandemi sonrası sektörün çalışmaya korkunç bir noktada başladığını ancak şu anda daha iyi bir noktada olduklarını ifade etti. Evans, personel bulmak için üniversitelere baktıklarını ifade etti. Evans "İnsanların mesleklar arasında geçiş yaptığını görüyoruz. İnsanlar esneklik ve amaca yönelik çalışmak istiyor. Bu nedenle insanları evde çalışmaktan ofiste çalışmaya döndürdük. Devasa büyüme planlarımız var ve yeni yıldan itibaren çok sıkı bir işe alım yapacağız." diye konuştu. 

Dawson & Sanderson'un genel müdürü Annelene Hutton perekande alanında hala personel ihtşiyaçları olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle eğiitm ve personel gelişimine geri döndük. Her yıl 10 kişiyi işe alıyoruz ve şirket için çok sayıda eğitim veriyoruz. Çıraklıl programımızı yeniden başlattık ve şu anda 10 öçırağımız var. Her yıl 10 çırak yetiştireceğiz. İşi tamamen yeniden yapılandırdık ve işleri derecelendirerek işe göre maaş artışı yaptık. Şu anda en iyi maaşı ödeyen acentelerden biriyiz. Ancak bu sadece patayla ilgili bir şey değil. Çalılşanlar dinlendiğini ve işin bir parçası olduğunu hissetmek istiyor." değerlendirmesini yapıyor. 

The Travel Network Group CEO'su Gary Lewis ise "Benim de parçası olduğum 1990'lı yılların kültürü oldukça işlemseldi. Ancak insanlar bundan fazlasını, sadece tatil satmaktan fazlasını istiyor." diyerek günümüz çalışanlarının beklenti ve isteklerinin göz önünde bulundurulmasının önemine dikkat çekiyor.


Bu Haber 18.11.2023 - 19:53:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.