İngiliz tur operatörleri hükümetten ne bekliyor?

İngiliz tur operatörleri hükümetten ne bekliyor?
İngiltere'nin önde gelen tur operatörleri, trafik lambası sistemindeki değişiklik talebinin hükümet tarafından sulandırılacağını düşünüyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

TUI İngiltere, Jet2 Holidays ve EasyJet Holidays'in tepe yöneticileri Travel Weekly'nin düzenlediği Seyahatin Geleceği konferansında ülkedeki seyahat kısıtlamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Steve Heapy: Çift aşı olanlardan PCR testi istenmemeli

Jet2 Holidays CEO'su Steve Heapy, trafik ışığı sisteminin basitleştirilmesini ve PCR testinin aşılananlar için kaldırılmasını istediklerini belirtti.

İngiltere'nin kırmızı listesinde Fransa, İspanya ve Almanya'yanınkinden daha fazla ülke bulunduğuna dikkat çeken Heapy, "Biz diğer ülkelerden daha kötümseriz ve bu konuda değişim gerekiyor. İşe yarasın veya yaramasın, çift aşı olanlardan PCR testi istenmemesi gerekiyor." dedi.

Andrew Flintham: Tur operatörlerinin talepleri hükümet tarafından sulandırılacak

TUI Grubunun İngiltere ve Kuzey Avrupa'dan sorumlu müdürü Andrew Flintham ise, turizm endüstrisinin istediği değişikliklerin hükümet tarafından sulandırılabileceğini söyledi. Flintham, "18 aydır hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hepimiz verilerin ve bilimin önereceği şeylerin oldukça pratik olacağını umarak bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Belçika ve Hollanda'da da durumun benzer olduğuna dikkat çeken Flintham, ancak Almanya'da 2019 kapasitesinin yüzde 60'ına ulaşıldığını bildirdi. Flintham, durumun en kötü olduğu pazarların ise İngiltere ve İskandinavya pazarları olduğunu belirtti.

Andrey Flintham, seyahat güncellemesine ilişkin tur operatörlerinin taleplerinin hükümet tarafından sulandırılacağını, buna rağmen birtakım değişiklikler yapılacağını da sözlerine ekledi.

Garry Wilson: Hükümetle görüşüyoruz ama...

EasyJet Holidays CEO'su Garry Wilson ise, kendilerinin ölçeğindeki şirketlerin hükümetle düzenli görüşmeler yaptığını, ancak taleplerinin ne kadarının kabul edileceğinin belli olmadığını kaydetti.

EasyJet Avrupa pazarlarında pandemi öncesi seviyelere ulaştı"

Seyahat endüstrisinin bir elin parmağı kadar sayıdaki kırmızı liste ülkesiyle başa çıkabileceğini, ancak sayılar çoğaldığında başa çıkamayacağını söyleyen Wilson, seyahatlerin yeniden başlatılması noktasında İngiltere'nin AB ülkelerinden izole olduğunu ifade etti.

EasyJet'in Avrupam pazarlarındaki kapasitesinin pandemi öncesi seviyeye geri döndüğünü açıklayan Garry Wilson, hükümetin seyahatleri daha az kısıtlayan bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini savundu.



Bu Haber 16.09.2021 - 14:07:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Erdal Bayrak 16.09.2021 - 06:15

    Bu tam adıyla politik .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.