Hotelplan'ın ardından TripAdvisor da satışa çıkarıldı 

Hotelplan'ın ardından TripAdvisor da satışa çıkarıldı 
TripAdvisor, potansiyel bir satış da dahil olmak üzere, çeşitli seçenekleri araştırmak üzete özel bir komite kurdu.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İsviçre merkezli Hotelplan Group'un ardından dünyanın en büyük seyahat değerlendirme platformu TripAdvisor da satışa çıkarıldı. Şirketin, potansiyel bir satış da dahil olmak üzere, seçenekleri değerlendirmek için özel bir komite kurduğunu ve bu komiteye rapor vermesi için Centerview Partners ile anlaştığını açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 18 yükseldi. 

Yüzde 57 oy hakkı ile TripAdvisor'un ana karar vericisi olan Liberty TripAdvisor Holdings (LTRPA.PK), medya devi John Malone'un halka açık şirketlerinden biri. John Malone'a ait Liberty Media'nın CEO'su Greg Maffei aynı zamanda TripAdvisor'ın da başkanı. Liberty TripAdvisor Holdings'in platformdaki hissesi ise yüzde 20'nin biraz üstünde. 

TripAdvisor'a yakın kaynaklar şirketin büyük hissesini almak için en az bir başvuru yapıldığını ancak bu kişinin isminin gizlendiğini ifade ediyor. 

Reuters, satışa çıkarma haberlerinin ardından TripAdvisor'ın hisselerinin yüzde 18 arttığını ve şirketin piyasa değerinin 3,5 milyar dolara yükseldiğini yazarken, Bernstein'in analisti Richard Clarke, TripAdvisor'ın 2,75 milyar dolar borçla 'ağır borçu' bir şirket olduğunu ileri sürdü. Clarke "Liberty TripAdvisor, TripAdvisor'ın borçlarını ödeyebilmek için onun bilançolarına dokunması gerekecek." dedi. 

Bu çarşamba bilançosunu açıklayacak olan TripAdvisor'ın 374 milyon dolar gelir ve hisse başına 22 sent kazanç beklediği belirtiliyor.


Bu Haber 14.02.2024 - 08:43:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hotelplan

    Ahmet Çengeloglu 17.02.2024 - 12:03

    Hotelplan İsveç değil İsviçre menşeili, Migros konzern'e bağlı kurumdur. Saygılar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.