Hotelplan Group ve alt markaları satışa çıkarıldı 

Hotelplan Group ve alt markaları satışa çıkarıldı 
İsviçreli perakende grubu Migros, Hotelplan Group ve ona bağlı alt markaları satarak seyahat sektöründen çıkacağını açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İsviçreli perakende devi The Federation of Migros Cooperatives - FMC (Migros Kooperatifleri Federasyonu); Vtours, Interhome ve Inter Chalet adlı tur operatörleri ile İsviçre merkezli seyahat acente zincirini bünyesinde barındıran Hotelplan Group'u tüm şubeleri ve yurt dışı şirketleriyle satışa çıkardı. Grup sadece seyahat sektöründen değil, aynı zamanda güzellik, ev bakımı ve beslenme sektörlerinden de çıkarak ana faaliyet alanına odaklanmayı planlıyor. 
 
FMC Yönetim Kurulu Başkanı Mario Irminger "Migros ana odaklanma alanından dolayı diğer sektörler için ideal potansiyel alıcıları dikkate almak istiyor. Güçlü temellere sahip bu şirketleri başarılı bir şekilde ileriye taşıyacak yeni sahipler arıyoruz." dedi. 

2022-23 bilanço döneminde, bi önceki yıla kıyasla cirosunu yüzde 20,6 oranında artırarak 1 milyar 850 milyon euroya çıkaran Hotelplan Group, 2019 yılında Alman Vtours'u satın almıştı. Hotelplan Group, bundan önce de İsviçre-Fribourg merkezli tatil evi uzmanı Inter Chalet'i satın almıştı. Hotelplan tur operatörü olarak İngiltere'de de aktif durumda.


Bu Haber 03.02.2024 - 16:10:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.