Hollanda'da düşen THY uçağıyla ilgili önemli iddia

Hollanda'da düşen THY uçağıyla ilgili önemli iddia
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, 2019 yılında Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Schipol Havalimanı'nda düşen THY uçağıyla ilgili hazırlanan raporda, kazanın gerçek nedeninin hasıraltı edildiğini ileri sürdü.

2009 yılında inmek istersen düşen ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Boeing 737-800 NG tipi THY uçağıyla ilgili önemli bir iddia otaya atıldı. New York Times gazetesi, uçağın Hollandalı yetkililerin iddia ettiği gibi pilot hatası nedeniyle düşmediğini, kazada "riskli tasarım seçimlerinin ve hatalı güvenlik değerlendirmelerinin" de rolü olduğunu yazdı.

Boeing’in ve ABD federal güvenlik yetkililerinin baskısıyla...

ABD'li yetkililerin baskısıyla, Hollandalı yetkililerin uçaktaki hataları gizlediği ileri sürülen haberde, Boeing’in ve Amerika Birleşik Devletleri federal güvenlik yetkililerinin baskısıyla Hollandalı yetkililerin kazayı hasıraltı ettiği savunuldu. Haberde, gerekli düzenlemeler yapılmadığı için de bu kazadan sonra Endonezya ve Etiyopya uçaklarının düştüğüne dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Airporthaber’de yer alan bilgilere göre, 25 Şubat 2009’da düşen uçakta 3’ü pilot, 1’i kabin memuru ve 5’i yolcu olmak üzere toplam dokuz kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Mayıs 2010’da yayımlanan raporda kazanın temel nedeninin uçak üzerindeki iki yükseklik göstergesinin farklı değerler göstermesi olarak açıklanmıştı.

Yaklaşma sırasında otopilotun bu yükseklik farklılığı nedeniyle uçağın hızını düşürdüğü ve pilotların bu durumu geç fark ederek zamanında müdahale edemediği öne sürülmüştü.



Bu Haber 21.01.2020 - 09:11:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.