Her şey dahil sisteminde revizyon gerekli ve mümkün mü?

Her şey dahil sisteminde revizyon gerekli ve mümkün mü?
Otellerdeki her şey dahil sistemi için farklı paketler oluşturulması fikri Almanya turizm pazarında tartışılıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Bentour CEO'su Deniz Uğur, artan fiyatlara karşı Türkiye'deki otellerin rekabet avantajını koruyabilmeleri için her şey dahil sistemi içinde bir revizyon önermişti. Uğur, her şey dahilde pek çok misafirin kullanmadığı/tüketmediği şeylere para ödemek istemediğini, bu nedenle her şey dahil sistemi içinde değişik seçeneklerin (paketlerin) oluşturulması gerektiğini söylemişti. 

Deniz Uğur'un bu önerisine Coral Travel/Ferien Touristik'in Genel Müdürü Koray Çavdır, Schauinsland Reisen'in turizm bölümü başkanı Andreas Rüttgers destek verirken, ANEX Tour'dan Demir Karaçaylı ve Pro Guest Touristik Marketing'in sahibi Karsten Voss yaklaşımı gerçekçi bulmuyor.

"Fiyatlarda sınıra ulaşıldı"

Touristik Aktuell'e konuşan Coral Travel/Ferien Touristik'in Genel Müdürü Koray Çavdır, fiyatlarda sınıra ulaşıldığını belirtti. Otellere tatilcilerin gerçekte ne istediğini iyi analiz etmeleri çağrısında bulunan Çavdır "Müşteriler her şey dahil tekliflerini çok farklı kullanıyor. Buna göre farklı paketler oluşturulabilir." diyor.

"Giderek daha fazla sayıda insan oda veya oda kahvaltı istiyor"

Schauinsland Reisen'in turizm bölümü başkanı Andreas Rüttgers, tatil otellerinin bir değişim sürecinde olduğunu anlattı. Şu anda üç trendin göze çarptığını kaydeden Rüttgers "Bunlar 'klasik her şey dahil', ekstra ve premium tekliflerle genişletilmiş her şey dahil ve 3 ve 4 yıldızlı otellerdeki daha ucuz her şey dahil. Ancak bunlarla sınırlı değil. Giderek daha fazla sayıda insan sadece oda veya oda-kahvaltı rezervasyon yapıyor. Bunun tek nedeninin de bireysellik veya esneklik arzusu olduğundan emin değilim."

"Bu işe yaramaz, yarım pansiyon daha mantıklı"

Pro Guest Touristik Marketing'in sahibi Karsten Voss ise farklı her şey paketleri yaratmanın diğer destinasyonlarda şüpheyle karşılandığını söylüyor. Trendy Hotels'de çok iyi bir sezon geçirdiklerini kaydeden Voss, "Dolayısıyla böyle bir soru aklımıza bile gelmedi." diyor. Her şey dahilde farklı paketler oluşturma konusunun diğer destinasyonlar için bir tartışma konusu olmadığının altını çizen Karsten Voss "Şunu söylemek gerekir ki farklı pazarlarda farklı pazarlarla çalışamazsınız. Bu işe yaramaz. Bu durum misafirin kafasını karıştıracaktır. Bunun yerine yarım pansiyon gibi klasik bir teklif daha tutarlı. Buna dönük piyasada kesinlikle bir talep var ve pek çok destinasyonda bu karşılanmıyor." ifadelerini kullanıyor.

"Trend ultra her şey dahile ve kaliteye giderken..."

ANEX Tour Müşteri İlişkileri Müdürü Demir Karaçaylı ise "Trend açıkça ultra her şey dahile ve kaliteye, dolayısıyla da daha yüksek fiyatlara doğru giderken her şey dahilden alkolün çıkarılması veya büfe sunumunun sınırlandırılması gibi talepler gerçekçi değil." değerlendirmesini yapıyor.


Bu Haber 15.12.2023 - 09:10:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.