Uğur ve Rosati’den her şey dahil otellere önemli uyarı

Uğur ve Rosati’den her şey dahil otellere önemli uyarı

Bentour CEO’su Deniz Uğur ve Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, basın mensupları ile bir araya gelerek şirketin 2023 performansı ve 2024 hedefleri ile ilgili bilgi paylaştı.  Yapılan değerlendirmede, her şey dahil sisteminde revizyon yapılması gerektiğinin altı çizildi.


Turizm Güncel – Antalya

Almanya, İsviçre ve Avusturya’da Türkiye uzmanı olarak faaliyet gösteren Bentour, Almanya’dan 650 seyahat acentesini Antalya’da bulunan Miracle Resort Hotel'de ağırlıyor.  Acenteler, Antalya destinasyonu ve oteller hakkında bilgilendiriliyor.

Rosati: Sayılara değil karlı büyümeye odaklandık

Program çerçevesinde Antalya’da bulunan Bentour’un iki tepe yöneticisi Deniz Uğur ve Songül Göktaş Rosati, basın mensupları ile bir araya gelerek Bentour’un faaliyette olduğu pazarlardaki son durum, şirketin 2023 performansı, 2024 hedefleri Türkiye’deki otellerin sunduğu servise ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl turizmin 12 aya yayıldığını belirten Bentour Almanya Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 2023 sezonunda hedeflerine ulaştıklarını kaydetti. Türkiye’ye ve turizme inandıkları için pandemi döneminde bile yatırım yapmaya devam ettiklerini anlatan Rosati şirketin sayılara değil karlı büyümeye odaklandığını ifade etti.

200 bin turistin yüzde 70’ini Türkiye’ye getirdi

2023 yılında yüzde 70’i Türkiye’ye olmak üzere 200 bin misafire hizmet verdiklerini söyleyen Bentour Almanya Müdürü, hem ürünlere hem de acentelere yatırım yaparak büyüdüklerini söyledi. Rosati, “Türkiye’de ürün yelpazesini genişleterek, yeni destinasyonlar açarak büyümeye devam edeceğiz. Türkiye’de 2024 yılında da çift haneli büyüme hedefliyoruz.” diye konuştu.

“Avrupa’da cirolar yükseldi, misafir sayısı sabit kaldı”

2023 yılında Türkiye’de fiyatların ciddi şekilde yükseldiğine dikkat çeken Rosati “O nedenle bu sene Avrupa’da cirolar yükseldi ancak misafir sayısı sabit kaldı. Türkiye’deki oteller haklı olarak fiyat arttırdı ama şu anki fiyatlar Almanya’da misafirleri zorlamaya başladı ve misafirler başka destinasyonlara kaymaya başladı.  Bu nedenle fiyat artışında temkinli olmalıyız.“ şeklide konuştu.

Bentour’un operasyonunda Antalya’nın başta geldiğini belirten Rosati, bu yıl özellikle Ege’de programlarına yeni otelleri dahil ettiklerine ve bu bölgede daha büyük bir büyüme sağlayacaklarına da dikkat çekti.

Deniz Uğur: Her şey dahil sisteminde kategorizasyona gidilmeli

Deniz Uğur ise yükselen fiyatların misafir üzerindeki etkisini azaltmak için her şey dahil sisteminde kategorizasyona gitmek gerektiğini ifade etti. Uğur şunları söyledi:

“Otelciler haklı şekilde ‘Bir müşteriye her şeyi veriyoruz ve bizim de para kazanmamız lazım.’ dediler. Biz de dedik ki neden sürekli her şey dahil yolundan gidiyoruz. Farklı paketler sunalım. Aileler için farklı paketler oluşturulabilir.  Alkolsüz paketler oluşturulabilir. Bunu otelcilere anlattık. Kimileri bunu pek anlamadı ama bu işe kafa yoranlar kabul etti ve çalışma başlatacağız.

“Müşteri kullanmadığı şey için ödeme yapmak istemiyor”

Müşteri diyor ki, ‘Ben bu ürünlerin hepsini kullanmıyorum, neden ona ödüyorum? Her şey dahili kategorilendirmek gerekiyor. Maksimumu isteyene farklı, minimumu isteyene farklı paket yapılmalı. Gloria Otelleri yaptı bunu mesela.”

“İnsanların gelmeye devam edeceği bir sistem kurmak zorundayız”

Avrupa’daki insanlarda ‘sonsuz para’ olmadığına dikkat çeken Songül Göktaş Rosati otelcilerin de bunu anlaması gerektiğini söyledi. Rosati: “Seyahat acentesi ziyaretim sırasında bir müşteri ile karşılaştım. Geçen yıl 2 bin euroya aldığı tatilin, bu yıl 4 bin euroya yükseldiğini ve alamayacağını söyledi. İnsanlar tabi ki Türk otellerinde tatil yapmak istiyor ama bazı tatil fiyatları 6-7 bin euro olunca satın alamıyor. O nedenle bu insanların gelmeye devam edeceği bir sistem kurmak zorundayız.

“İki yolumuz var....”

İki yolumuz var ya kaliteyi düşüreceğiz, ki bunu kesinlikle yapmamalıyız, ya her şey dahilde kategorilendirmeye gideceğiz. Şu anda İspanya, Yunanistan, ve Türkiye karşılaştırıldığında, biz pahalı çıkıyoruz. Çünkü bizim sunduğumuz şey çok fazla. Aslında sadece Türkiye değil tüm ülkelerde seyahat pahalandı. Artık Avrupa’da gücü seyahate yetmeyen insanlar var.

Geçen sene büyük fiyat artışları yapıldı ama oteller boş kalınca fiyatlar düşürüldü. Bu da kötü. Son dakikada alanlar erken rezervasyonda alanlardan daha ucuza alınca o da problem oluyor.”

 “Almanya pazarına giren büyük oyuncular bizden bir pay alamadılar”

Deniz Uğur, ‘potansiyeli yüksek ama rekabetçi bir pazar olan Almanya’ya yeni oyuncuların girmesinin fiyat rekabetine neden olup olmadığı’ şeklindeki soruya “Bentour olarak en pahalı değiliz ama kaliteli ürünler satıyoruz. Bu nedenle küçük şirketlerin TUI’si gibi görünüyoruz. Bentour bunu hak ediyor. Büyük oyuncular Almanya pazarına geldiler ama bizden bir pay alamadılar. Biz en iyi acentelerde, en süper marketlerde satılıyoruz. Girenler genelde fiyattan giriyorlar. Fiyattan girenler çabuk girer ama çabuk çıkarlar. Biz servis ve kaliteye çok önem veren bir şirketiz. Biz acentelerin arkasında durduk, destek olduk, likidite desteği bile verdik. Büyükler geri istedi bu likiditeleri ama biz istemedik. Bentour kriz döneminde yatırım yapmaya devam etti.” yanıtını verdi.

Peki Bentour’da başka ne çalışmalar yapılıyor. Rosati ve Uğur’un verdiği bilgiler şöyle:

Şirketin Kapadokya operasyonları genişletilecek. Bentour’un 40 alman acenteyle düzenlediği Kapadokya info turu şimdiden meyvelerini vermeye, grup rezervasyonları gelmeye başladı. Kapadokya-Antalya kombinasyonları artırılacak.

Yükselen fiyatların talebi etkilememesi için daha uygun fiyatlı paket turlar da piyasaya sürülecek.

Misafirlere daha iyi hizmet verebilmek için Antalya’da kendi incoming acentesini kurdu. Şirket aynı zamanda beş katlı bir merkez bina inşa ediyor.

Şirket dijital alana her yıl 1,5 milyon euro yatırım yapıyor. Açılan My Bentour adlı dijital platformda şirkete ilişkin her bilgiye ulaşılabilir. 200 bin misafirin neredeyse tamamı bu platformu ziyaret etti.

Türkiye’nin 100. yılı nedeniyle üç hafta önce Zürih’teki Town Hall’de, 500’ü İsviçre’nin ileri gelenleri olmak üzere, 1000 kişinin katıldığı büyük bir klasik müzik konseri düzenlendi.

Şirket aynı zamanda kendi otobüslerine de yatırım yapıyor. Deniz Uğur, ülkeye adım atan turistin karşılaştığı ilk Türk’ün şoför olduğunu, bu nedenle transfer şoförlerine büyük yatırım yapılması gerektiğini söylüyor.

Bentour’un 324 sayfalık Türkiye kataloğu "Turkey Select 2023"de Türkiye’den 200’den fazla otel yer alıyor.  Şirketin rezervasyon sisteminde satışta olan Türk otel sayısı ise 600.

Mısır, Kıbrıs, Yunanistan ve İspanya’dan da çok sayıda otel şirketin programında bulunuyor.



Bu Haber 01.12.2023 - 16:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • İki yol?!

    SERDAR SAĞLAMTUNÇ, FCSI 06.12.2023 - 09:06

    İki yol konusunda detay verilse iyi olurmuş. Kalite konusu her zaman tartışmalıdır. Neye göre? Bir kıyas eşiği var mı? Son yıllar bu nitelik kayboldu. Farkında mısınız? Örneğin kaliteli bir oda, yemek, içki ne anlama geliyor? Diğer yandan her şey dahil kalitenin dibe vurumu olarak algılandı. Halbuki bu kavram çok kazandırabilir. Ancak temelde bazı şeyleri değiştirmek gerekir. Bunlar buz dağının görüne tarafı. Görünmeyen tarafta ne var? Tesisler çok ama çok pahalı inşa ediliyor. İki yol mecazını kullanalım, biri iş bilinmiyor, diğeri farklı bir amaç ile maliyet abartılıyor. Diğer yandan 2050 ye az kaldı bir halen sıfır enerji bina kulvarına girmedik. Temiz dörtlüyü hava/su/gıda/enerji konusunda cahiliz, tasarruf ve atık yönetimi bize bir şey ifade etmiyor. Çevre zaten tartışmalı. Temel sorun adalet ve ekonomi turizmin asıl sorunudur. Kaç kez yazdım kim dinledi acaba? Bir ülke turizm etkinliğini yabancı misafire göre kurgularsa burada ticaret ve kazanım olmaz. Yerli misafir için tesisleri dolduracak mali güç gereklidir. Görüldüğü gibi her zaman her yerde denge olmalıdır. Denge şaşarsa 1980 den beri dön dolaş aynı yerde pinekleriz.

  • Pahalılık

    Süleyman Sürmen 02.12.2023 - 07:44

    Yunanistan dan pahalı gözüküyormuşuz,evet doğrudur.Yunanistan da bizim ülke deki gibi alkol ev gıda fiyatlarında katmerli vergiler ve zamlar yok canım

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.