Hava yolu şirketleri 'tavan fiyat'ın yükseltilmesini istiyor

Hava yolu şirketleri 'tavan fiyat'ın yükseltilmesini istiyor

İç hat uçuş sayısını iyice azaltan hava yolu şirketleri, artan maliyetleri gerekçe göstererek 352 TL olan 'tavan fiyat'ın yükseltilmesini istiyor.


''Artan maliyetlerin bilet fiyatlarına yansıtılması kaçınılmaz''

Hava yolu şirketleri dolar kurundaki ve akaryakıt fiyatlarındaki artış, enflasyon, işçilik ve diğer maliyetlerdeki artışı gerekçe göstererek 352 TL olan 'tavan fiyat'ın yükseltilmesini istedi. Ankara'da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nı ziyaret eden havacılık sektörü, artan maliyetlerin bir kısmını bilet fiyatlarına yansıtmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Biletlerin bir bölümünde fiyatların serbest bırakılmasını istediler

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, havayolu şirketleri, başta akaryakıt olmak üzere artan maliyetlerine işaret ederek, ekonomi sınıfı biletlerde halen 352 TL olarak uygulanan 'tavan fiyat'ın yukarı çekilmesini talep etti. Aynı kategoriye giren biletlerin bir bölümünde de satış fiyatının serbest bırakılmasını, böylece şirketlerin bilet pazarlama ve gelir yaratma marjının genişletilmesini gündeme getirdi.

Uçuş sayılarını azalttılar

Şirketler, bir yandan Ankara’da görüşme yaparken, diğer yandan da operasyonel maliyetlerini kısmak için düğmeye bastı. Bazı hatlarda uçuş sayılarını azalttı. Böylece, özellikle yolcu sayısının düşük ya da uçuştan sağlanan gelirin giderleri karşılamadığı hatlarda frene basıldı.



Bu Haber 23.07.2019 - 09:21:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.