Google’dan Haritalar uygulamasına yeni özellikler

Google’dan Haritalar uygulamasına yeni özellikler

Teknoloji devi Google, Haritalar için yeni özellikleri tanıttı.


Google, Haritalar uygulaması için, gidilmek istenen yeri bulmayı daha da kolaylaştıracak özellikleri tanıttı.

Tanıtılan ilk özellik, bir bölgedeki öne çıkan yerleri göstermek oluyor. Bu özellikle birlikte daha önce hiç gitmediğiniz bir yerde Haritalar’dan yardım almak daha kolay olacak.

ShifteDeleteNet’te yer alan habere göre, harita üzerinden gösterilen bir yere dokunduğunuz zaman, karşınıza yeni bir kart çıkacak. Bu karta dokunduğunuz zaman Google kullanıcılarının o yerdeki gerçek fotoğraflarına ve yorumlarına ulaşmanız mümkün olacak. Bu sayede daha önce görmediğiniz yerleri kolay bir şekilde keşfedebileceksiniz.

Google Haritalar’ın sunduğu bir başka özellik ise gerçekçi görüntüler oluyor. Bu özellik sayesinde dünyanın popüler yerlerinin havadan görüntüsünü izleyebileceksiniz. Ayrıca bu izleme, belirli gün ve saatlerde de yapılabilecek.

Son olarak da Google, birkaç yıl önce kullanıma sunduğu Live View özelliğinin kapsamını genişletti. Telefonun kamerası sayesinde yakın çevrede neler olduğunu gösteren ve gitmek istediği yere nasıl gideceğini gösteren özellik, artık daha kullanışlı olacak. Böylece Live View, yakın çevrenizdeki ATM, park ve eczane gibi yerleri de sizlere gösterecek.

Google Haritalar’ın bu yeni özellikleri, birkaç ay içinde önce Los Angeles, Londra ve New York gibi şehirlerde kullanımda olacak. Diğer kullanıcılara ne zaman geleceğiyle ilgiliyse herhangi bir bilgi yer almıyor.



Bu Haber 30.09.2022 - 16:38:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.