Fritz Joussen’dan Alexey Mordashov açıklaması

Fritz Joussen’dan Alexey Mordashov açıklaması

TUI CEO'su Fritz Joussen, şirketin hissedarı Rus milyarderle ilgili açıklama yaptı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Rusya'nın başlattığı Ukrayna operasyonu nedeniyle Avrupa devletlerinin Rusya'ya dönük yaptırımları, TUI hisselerinin yüzde 34'ünü elinde bulunduran Rus milyarder Alexey Mordashov'un durumunun ne olacağı sorusunu gündeme getirdi.

TUI'nin yaptığı "Alexey Mordashov'un durumu TUI'yi etkilemez" açıklamasından sonra, bir açıklama da şirketin CEO'su Fritz Joussen'dan geldi.

Joussen konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

TUI Grubu Rusya'da ve Ukrayna'da temsil edilmiyor. Bilindiği üzere, Rusya ve Ukrayna'daki tur operatörlerinde bulunan hisselerimizi sattık. Ancak müşterilerimizin güvenliği sağlamak için uçuş ve kruvaziyer rotalarında ayarlamalar yaptık/yapıyoruz. Ukrayna'da bizim için çalışan hizmet sağlayıcılarla temas halindeyiz.

Birçoğunuz bana en büyük hissedarımız Alexey Mordashov'un durumunu ile ilgili pozisyonumuzu sordunuz. Sayın Mordashov 15 yıldan uzun bir süredir TUI'nin hissedarı ve şirketin toplam hisselerinin 3'te 1'ine sahip. Hisselerimizin 3'te 2'si ise AB, İngiltere ve ABD'li fon ve yatırımcıların elinde. Mordashov ayrıca şirketin denetim kurulundaki 20 temsilciden biri. Bu temsilciler, diğer tüm halka açık şirketlerde olduğunu gibi, genel kurulda hissedarlar tarafından seçiliyor. Bu nedenle, Sayın Mordashov'a yönelik kısıtlama veya yaptırım şirkete kalıcı bir olumsuz etkide bulunmaz.

Rusya ile Avrupa arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin nasıl seyredeceğini gelecek günlerde ve haftalarda göreceğiz. Çözüm bizim elimizde değil. Karar hükümetlerde ve Avrupa Birliği'nde.

Ancak bir şey son derece açık: Değerlerimize sadık kalacağız ve nerede durduğumuzu göstereceğiz. Uluslararası barışın ve anlayışın arkasında turizm kadar duran başka hiçbir sektör yok."



Bu Haber 01.03.2022 - 11:38:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.