TUI açıkladı: Rus milyarder Alexey Mordashov'un hisseleri ne olacak?

TUI açıkladı: Rus milyarder Alexey Mordashov'un hisseleri ne olacak?

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı geniş kapsamlı yaptırımlar sonrası Rus milyarder Alexey Mordashov'un şirketteki hisselerine ilişkin açıklama yaptı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar sonrası Rus milyarder Alexey Mordashov'un TUI Grubundaki hisseleri merak konusu oldu.

TUI Grubundan 1,4 milyar dolarlık (yüzde 34) hissesi bulunan Alexey Mordashov, aynı zamanda Rusya'nın en büyük demir-çelik şirketi Severstal'ın da yönetim kurulu başkanı.

"Görevi 2025'te dolacak"

TUI Grubundan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Alexey Mordashov'un TUI'nin denetim kuruluna atandığını ve görevinin 2025'te sona ereceği belirtildi. Avrupa Birliği'nin pazartesi günü diğer Rus milyarderlerin yanında Alexey Mordashov'a da yaptırım uygulamayı tartıştığı belirtilirken, TUI Grubu bunun şirket üzerinde bir etkisinin olmayacağını ifade etti.

"Mordashov'un yetkisi yok"

Şirketin iş ve operasyonlarından denetim organının değil yönetim kurulunun sorumlu olduğunu belirten TUI sözcüsü, "Alexey Mordashov hisselerin yüzde 34'üne sahip. Geriye kalan yüzde 66'lık dilim AB ve ABD'li yatırım fonları ve bireysel yatırımcılara ait. Almanya'da icra kurulu, yönetim kurulu ve denetleme kurulundan oluşan üç katmanlı bir sistemimiz var. Genel politika sağlayan denetleme kurulunda 10'u işçi 10'u da yatırımcı tarafından olmak üzere toplam 20 üye bulunur. Bay Mordashov bunlardan sadece biri.

"Bir etki görmüyoruz"

Yönetim kurulunun şirketin stratejisini oluşturup politikalarını uyguladığını kaydeden sözcü, "Bay Mordashov bunun bir parçası değil. Hissedarlar haklarını yıllık genel kurulda kullanırlar. Bu açıdan şirket ve operasyonel işler üzerinde herhangi bir etki görmüyoruz.” diye konuştu.



Bu Haber 28.02.2022 - 11:47:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.