Fettah Tamince’nin arazisine dönük imar değişikliği iptal edildi

Fettah Tamince’nin arazisine dönük imar değişikliği iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fettah Tamince’nin satın aldığı iflas eden Kayı Tur’a ait binaya dönük imar planı değişikliğinde geri adım attı.


Kişiye özel imar planı düzenlemesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Fettah Tamince’ye ait araziye dönük imar planı değişikliğinden geri adım attı.

Twitter’dan açıklama yapan Muhittin Böcek “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisimizin 17.02.2023 tarihli toplantısında gündemin 30.maddesi olarak görüşülen, Muratpaşa Belediyesinden gelen 1/1000’lik plan teklifini tekrar görüşülmek üzere Meclisimize iade ettim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Şubat ayı meclisi oturumunda, Fettah Tamince’nin şirketi Sembol İnşaat’a ait Lara bölgesindeki iflas eden Kayı Tur binasının imar planı Özel Sağlık Tesis Alanından, Ticaret/Turizm Alanına dönüştürülmüş, söz konusu karar kamuoyunda sert eleştirilere neden olmuştu.



Bu Haber 24.02.2023 - 18:56:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • CHP lilerde hırsız, şoför başkan kendine yakışanı yapmış

    Alp Onganer 25.02.2023 - 11:33

    Fettah bilir bu işleri arkalarindaki rüzgar ile dolar milyarderi oldular. Van spor tam atacaktı golünü ki. Zeki oldu, büyük iş adamı oldu. Yaratıcı oldu. Buyuk müteahhit oldu. Oldu da oldu. Kim tutar sizi. Turgut nereye koşuyor diye aklıma geldi oda yarışı bitiremedi. Ülkede bir çok iş adamı denizin taşı ile denizin kuşunu vurdu denizde bitti gök te kuş da kalmadı.

  • Doğrusu yapulmış

    Nuray Mayadağ 25.02.2023 - 09:51

    Kişiye özel imar planında yapılan yanlıştan geri dönülmesi çok doğru bir adım olmuş. Ülkenin yaşadığı felaketlerden bir nebze olsun ders alınmış gibi gözüküyor. Umarız bu ve bunun gibi rant uğruna feda edilen imar affı ve değişikliklerinin bu güzelim şehre ve dokusuna zarar vermesi engellenir ve bir daha gündem konusu bile olmaz. Antalya dünyanın en güzel şehirlerinden biridir çünkü........

  • 25.02.2023 - 08:45

    Eski bina zaten yıkıldı.Arsası müsait,şelalenin hemen yanında. Yerine ortama uygun şık bir yapı uygun olacaktır.Galiba bir rezidans tipi yer düşünülüyordu.Denizden görünümü de şık olmalı.

  • Deprem

    Hakan blum 24.02.2023 - 10:30

    Belediyenin önceliği deprem olmalı,2000 yılından önce inşa edilen yapıları kontrol etmeli (bakınız iBB ). Antalya B.B. şaşırıyorum, otobüs problemi, düne kadar su pahalılığı, kötü ana yolları, denizciliğe vurduğu darbe, olmayan deprem programı. Başarısız bir belediye. Ayrıca turizm yatırımları, popülerist politikaya alet edilmemeli, yatırımlar teşvik edilmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.