Fettah Tamince iddialı: Yeni otel markamız turizmde kuralları alt-üst edecek

Fettah Tamince iddialı: Yeni otel markamız turizmde kuralları alt-üst edecek

Rixos Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Tersane İstanbul içine yaptıkları otel markasının turizmde tüm kuralları alt-üst edeceğini söyledi.


Rixos Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, İstanbul’da devam eden projesi Tersane İstanbul’dan turizm sektörünün genel durumuna ve şahsi yaşamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet’ten Şenay Büyükköşdere’ye konuşan Tamince Tersane İstanbul sayesinde İstanbul’a bir milyon ek turist geleceğini iddia etti.

“Misafirler yeni alternatiflere yöneldi”

Tamince, Turizm sektöründe sezonun beklentilerin altında kalmasıyla ilgili soruya “2023’te enflasyon sadece Türkiye’yi değil herkesi etkiledi. Avrupalılar 4-5 kat enflasyon oranları görmeye başladı. Seyahatlerde bir yavaşlama oldu. Daha önce 10 gün tatil yapanlar, 4-5 güne indirdiler. Bu arada Ruslar 2023’e daha hazırlıklı girdi. Türkiye’den başka ülkelere de gitmeye başladılar. 2023’te yüksek harcama kapasitesi olan birçok misafir, yeni alternatiflere yöneldi. İstanbul’u geçen sene çok kişi keşfetti. Geldi, iyi otellerde kaldı, iyi para harcadılar. Bu sene de Barcelona’ya gideyim, Paris’e, Lizbon’a gideyim dediler. Yani bu sadece bütçesel değil.” yanıtını verdi.

Türkiye’de fiyatların halan çok uygun olduğunu ileri süren Tamince, iyi oteller kıyaslandığında Türkiye’dekilerin Yunanistan’dakilerden hala ucuz olduğunu söyledi.

“Tüketiciye her yıl aynı şeyi sunarak başarılı olamazsınız”

Turizmle ilgili sorunların sadece otellerin meselesi olmadığını kaydeden Tamince “ Yerel yönetimler, merkezi yönetim hep beraber bazı işleri daha farklı yapmamız lazım. Bodrum geçen sene müthiş rakamlar elde etti. Peki altyapı sorunumuzu çözdük mü? Yok. Sezonu uzatıcı yeni faaliyetler getirdik mi? Yok. Tüketiciye her yıl aynı şeyi sunarak başarılı olamazsınız. Aynı şey İstanbul için de söz konusu. Etkinlik yok. Avrupa’da bir şehrin yıllık takvimine bakın, bir hafta moda haftası var. Bir hafta Film Festivali var. Bir hafta tenis turnuvası var. Geçen sene işler çok iyiydi, otur bekle, bu sene de gelsinler diye bir şey yok.” diye konuştu.

“İstanbul’un yeni merkezini oluşturuyoruz”

Tersane İstanbul’un şu anda en önemli yatırımları olduğu anlatan Fettah Tamince, projenin ‘İstanbul nasıl daha fazla turist çeker, turist nasıl daha fazla harcar’ sorularına da cevap olacağını belirtti. “Biz aslında İstanbul’un yeni merkezini oluşturuyoruz” diyen Tamince “4 tane birbirinden iyi otelimiz var. 2 müze var. Şanzelize’den daha uzun bir caddemiz var. Dünya çapında önemli markaların her birinin buraya ilgisi var. Her türlü aktivitenin yapabileceği 3 meydanımız var. Çocuk eğlence alanlarımız, şov alanlarımız var. Tarihle zaten iç içeyiz. Deniz ulaşımımız çok kolay. Aslında biz orada bir ekosistem kuruyoruz. Gelecek yıl ağustosta burada tüm dünyanın dikkatini çekecek dünya çapında bir konser olacak.” şeklinde konuştu.

“Karlılıklarımız geçen yılki gibi olmayabilir”

Kendi otellerindeki doluluklarla ilgili de bilgi veren Tamince “Bizde genel olarak fena değil açıkçası. Karlılıklarımız geçen yılki gibi olmayabilir. Ama planladığımız dolulukları yakalıyoruz. Bodrum bütün grubun en başarılı tesislerinden biri. Şu anda boş yer yok.” dedi.

“Otelcilik sektörüne yeni bir bakış açısı getirecek”

Rixos’ta ortaklık yaptığı Accor Grubundan bağımsız olarak kendi yatırımıyla yeni bir otel markası yarattığını ifade eden Fettah Tamince “İlk şubesi Tersane İstanbul içinde bu yıl sonuna kadar açılacak. Ama bu otelden öte bir şey, otelcilik sektörünün yeni bir bakış getirecek bir format olacak. Dünyada da bir ilk olacak. Otelcilikle ilgili tarif ettiğimiz hiçbir şey oraya uymuyor. Lobi yok, resepsiyon yok. Birçok şeyi alt üst edilen bir konseptle geliyoruz. Çok lüks bir mermer veya çok pahalı bir anahtarın çok ötesinde bir farktan söz ediyorum. Biz bir markayı Türkiye’den çıkarıp dünyalı yaptık. Ve çok ciddi bir tecrübeye ulaştık. Şimdi geriye döndüğümüzde neyi eksik yaptık, neyi fazla yaptık, neyi daha iyi yapabilirdik çok iyi biliyoruz.”

Tersane İstanbul’daki yatırım tutarının 40 milyar liraya ulaştığını anlatan Tamince, proje içindeki rezidansların satışlarının iyi gittiğini ve satışın yüzde 50’sinin yabancılara yapıldığını açıkladı.

Tamince, şahsi yaşamına ilişkin birtakım paylaşımlarda da bulundu;

* Akşam 6-7’den sonra iş yok. Eve iş götürmüyorum. Çocuklarıma, torunlarıma zaman ayırıyorum

* Zaman buldukça tenis oynuyorum, yürüyüş yapıyorum, yüzüyorum. Ve çok kitap okuyorum. Çok seyahat ederim. Gerçekten çok meraklıyım. Bir ayın 10 günü Türkiye’deysem, 20 günü dışarıdayım.

* Bu aralar Singapur’un kurucusu Le Kuan Yew ilgimi çekiyor. Onunla ilgili 2-3 kitap okuyorum.

* Bir de sağlıkla ilgili bayağı kafayı yoruyorum. Kaliteli yaşlanma sanatı ilgimi çekiyor. O konuda çok okuyorum, ne yapabiliriz diye bakıyorum.



Bu Haber 07.08.2023 - 09:38:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.