Fest Travel'ın sonbahar programı açıklandı

Fest Travel'ın sonbahar programı açıklandı


Gizemli kentleriyle Peru-Bolivya’dan Akdeniz’le Afrika’nın kucaklaştığı Tunus’a, 5000 yıllık mirasın taşıyıcısı İran’dan Kathar Şövalyeleri’nin izinde Güney Fransa’ya, İtalyan Rönesansı’nın doğduğu Toskana ve Floransa’dan dünyanın öbür ucu Patagonya’ya, görsel bir şölene dönüşen Lyon Işık Festivali’nden Güneydoğu Asya’nın egzotik rotası Vietnam-Laos-Kamboçya’ya, sonbaharda da dolu dolu ve güvenli seyahatin keyfini FEST ile çıkarın.

Dünyanın Bittiği Yer: Patagonya • 12 - 26 Ekim 2018

Mavinin her tonuyla karşılaşabileceğiniz, devasa buz kütleleri arasında kendinizi küçücük hissedeceğiniz, maceraperestlerin hayali bir OECONOMICA® rota. Güney Amerika kıtasındaki 3 ülkeye uzanan Patagonya’da, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nden 2 yer: 80 metreden dökülen suların eşsiz görüntüsü ile Iguazu Çavlanı ve Perito Moreno ile Los Glacieres Ulusal Parkı; Destansı Torres del Paine, “Ateş Toprakları” Tierra del Fuego, Lago Argentino, Beagle Kanalı ile tamamıyla bir macera rotası. Charles Darwin ve Macellan’ın hâlâ ıssız olan coğrafyasında, Cape Horn’u gemiyle geçiş de cabası…

Gizemli Dokusu ile Tunus • 6 - 14 Ekim 2018

Çölün Akdeniz’le kucaklaştığı Tunus’ta sadece FEST farkıyla gerçekleştireceğiniz bir seyahat. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 5 yeri; Kartaca Antik Kenti, Tunus Eski Kenti, El-Cem Kolezyumu, Kutsal Şehir Kayrevan ve Tunus’un en iyi korunmuş antik kenti Thugga’yı görebileceğiniz, mavi pencereli beyaz evleriyle Bodrum’u anımsatan sahil kenti Sidi Bu Said’de kendinizi Bodrum’da hissedeceğiniz, çölde trenle gezi ve safari yapabileceğiniz; Fenike, Roma, Bizans, Arap, Osmanlı ve Fransız kültürlerinin içinde kaybolacağınız bir gezi.

Kathar Şövalyeleri’nin İzinde • 15 - 20 Ekim 2018

Ortaçağın isyankâr Hıristiyanları Katharların kentleri Carcassonne, Albi, Bordeaux ve Toulouse’u kapsayan keyifli bir Güney Fransa gezisi. 11. yüzyıldan günümüze kalan Aziz Nazaire Bazilikası, tarihi Carcassonne Köprüsü, Midi Kanalı’nda tekne gezisi, Berbie Sarayı ve Lautrec Müzesi, Prienelerin olağanüstü manzaraları ve Bordeaux’da şarap kültürü ile beraber ortaçağ gizemini yaşayıp Kathar Şövalyelerinin topraklarını tanıyacaksınız.

Gizemi çözülememiş bir coğrafya: Peru-Bolivya • 15 - 26 Ekim 2018

Efsanevi İnka kenti Machu Picchu, niçin ve nasıl yapıldığı halen bir tartışma konusu olan Nazca Çizgileri üzerinde küçük uçaklarla keşif uçuşu, dünyanın en yüksek rakımlı başkenti La Paz, Kutsal Vadi’de Şaman ayini gibi birbirinden farklı tecrübeler edinebileceğiniz renkli bir OECONOMICA® rotası.

İran Görülmeden Anadolu Algılanamaz • 19 - 29 Ekim 2018

FEST Travel’ın 15 yıldır kesintisiz şekilde sürdürdüğü klasikleşmiş İran programı, ülkenin kuzey-güney hattındaki en önemli tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bir araya getiriyor. 7 büyük şehri kapsayan, “her şey dahil” hizmetli bu kapsamlı rotada Şiraz, Persepolis, Yezd, İsfahan, Kaşan, Tahran, Meşhed ve Tus yer alıyor.

İtalyan Rönesansı’nın Doğduğu Toskana ve Floransa • 29 Ekim - 3 Kasım 2018

20 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu rotada, ortaçağdan Rönesans’a geçişin yaşandığı mekânlarda adım adım bir hafta… UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 5 yer: Floransa, San Gimignano ve Siena tarihi merkezleri, Pisa Piazza Del Duomo, Assisi ve Aziz Francesco Bazilikası… Dante’den Michelangelo ve Da Vinci’ye, Galileo Galilei’den Machiavelli’ye, tarihte iz bırakan pek çok ismin geçtiği meydanlar, caddeler ve sokaklarıyla Toskana bölgesi ve Floransa sizi bekliyor.

Şaşırtıcı güzellikleriyle Vietnam - Laos - Kamboçya • 5 - 19 Kasım 2018

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 5 yer: Hue Anıtları, Hoi An Eski Kenti, Halong Körfezi, Luang Prabang ve Angkor, Uzakdoğu coğrafyasının tarihi şehirleri: Ho Çi Min (Saygon), Hanoi, Hue ve Siem Reap, Çinhindi Yarımadası’nın dinler ve diller mozaiği, göller, nehirler, mağaralar, yemyeşil tropikal bir örtü ve pirinç tarlaları ile dopdolu bir OECONOMICA® gezi.

İndus Vadisi’nin kalbi Pakistan • 30 Kasım - 14 Aralık 2018

Babürlü mimarisinin şaheserleri, görkemli camiler, zarif türbeler, önemli tapınaklar, müthiş doğal manzaralar, rengârenk kamyonlar, renkli pazarlar ile bir keşif gezisi… UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 4 yer: Takşaşila Antik Kenti, Lahor Kalesi ve Şalimar Bahçeleri, Mohenco Daro Antik Kenti, Makli Tarihi Anıtları ile FEST Travel’ın yepyeni rotası Pakistan.


Bu Haber 05.09.2018 - 18:04:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.