Turizm Güncel
DOLAR49.1976+0.0174+%0.04EURO55.0898-0.1949-%0.35STERLİN65.2108-0.0324-%0.05ALTIN6.503,16+3.3218+%0.05DOLAR49.1976+0.0174+%0.04EURO55.0898-0.1949-%0.35STERLİN65.2108-0.0324-%0.05ALTIN6.503,16+3.3218+%0.05
|31 okunma

ETİK’ten İzmir’deki atıl bölge 5 yıldızlı otelle değerlendirilsin önerisi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir’de atıl durumdaki Basmane Çukuruna otel yapılmasının daha faydalı olacağını ileri sürdü.

ETİK’ten İzmir’deki atıl bölge 5 yıldızlı otelle değerlendirilsin önerisi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, İzmir kent merkezinde sorunlu durumuyla yıllardır çözümsüz bir şekilde bekleyen Basmane Çukuru için düşünülen proje içinde, büyük ölçekli otoparkı ve toplantı salonları da olan beş yıldızlı bir otelin yer almasını istediklerini açıkladı.

Tercan olası bir AVM inşaatının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na da, İzmir ve Alsancak esnafına da büyük zarar vereceğine dikkat çekti.

İzmir’in AVM konusunda zengin fakat otel konusunda fakir olduğunu söyleyen Tercan,  “AVM zengini, otel fakiri bir şehirde yaşıyoruz. İzmir’in her köşesinde, haddinden fazla AVM var. Halkapınar, Alsancak Liman arkası konut ve işyeri olarak kullanılan kulelerle doldu, Basmane Çukuru İzmir’in çözüm bekleyen büyük sorunlarından biri. Madem ki sıfırdan yeni bir plan yapılıyor, şehrin gerçek ihtiyacının ne olduğuna karar ve öncelik verilmeli. Bir AVM kesinlikle düşünülmemeli. Çünkü, Kemeraltı ve Alsancak İzmir’in doğal AVM’leri” ifadelerini kullandı.

Otel projesinin bölgeye daha çok katkı sağlayacağını ifade eden Tercan, “Basmane’de buraları destekleyecek ve besleyecek bir projeye ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Turizmciler olarak, düşünülecek proje içerisinde, toplantı ve kongre turizmine uygun salonlarıyla, çekim gücünü katlayacak ve bölgeyi rahatlatacak büyük otoparkıyla, nitelikli yatak ve kaliteli hizmet anlayışıyla kentin konaklama açığını azaltacak beş yıldızlı bir otel de yer alırsa bu ihtiyacın karşılanabileceği kanısındayız. Bu UNESCO Daimi Miras listesine girmeye çalışan Kemeraltı Tarihi Çarşısı içinde, İzmir merkezi ve Alsancak esnafı için de canlandırıcı bir unsur olacaktır. İzmir Kongreler ve Fuarlar şehri olacaksa, Basmane Çukuru’nun değerlendirilme şekli hayati önemdedir. İzmir’in sayın yetkililerinin, İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkan ve üyelerinin, kentin geleceğine büyük etki yapacak Basmane Çukuru kararlarını donanımlı ve estetik bir otelinde yer alacağı proje lehinde kullanmalarını diliyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.